De Do’s en Don’ts van casual overhemden

Het lekkere weer komt er aan, dus het vestje en de trui gaan uit. Shirts en overhemden worden uit de kast getrokken en optimistisch trotseren we de buitenlucht. Nog steeds slaan sommige mannen compleet de plank mis qua mode, denk aan sandalen (+sokken), sportsokken an sich, driekwartsbroeken of kleding met grote merknamen of -logo’s er op. Ver-schrikkelijk. Natuurlijk weet ik ook wel dat jij niet zo’n man bent, maar je kan dit artikel mooi laten lezen aan, bijvoorbeeld, je vader, die dat wel is.

Ook op gebied van overhemden worden nog veel fouten begaan. Een overhemd kan heel stijlvol zijn, maar dan moet je het wel goed aanpakken. Vandaar wat voorbeelden van Do’s en Dont’s op het gebied van casual overhemden!

Niet doen: De Badge

Probeer gekke combinaties van teksten en cijfers, op z’n ‘Italiaans’, te voorkomen. Sommige zeggen dat het ‘zeil-stijl’ is, andere lachen je gewoon uit. Natuurlijk, draag wat je mooi vindt, maar het is wetenschappelijk bewezen dat mannen met zulke overhemden eerder scheiden (waarschijnlijk..).

Do's & Don'ts overhemden - OTTOWel doen: Getailleerd

Ok, een te groot overhemd ziet er ook niet goed uit, maar te strak kan ook niet! Dit geldt voor zowel bij de buik, als bij de borst. Waar een beetje spanning op het bovenste knoopje bij vrouwen vrij sexy is, is dat bij een heer totaal niet!

Niet doen: Nette overhemden uit de broek

Casual overhemden kunnen in de broek, maar hoeft zeker niet. Maar net wat een glimlach op jou behaarde smoel tovert. Maar heb je een net overhemd aan, ofwel eentje die je ook bij je pak aan kan: in de broek! Deze overhemden zijn speciaal langer gemaakt, zodat ze niet zo snel uit je broek gaan. Ziet er niet uit als dit buiten je broek hangt! Geldt ook voor te lange overhemden met prints…

Wel doen: Oppassen met korte mouwen

Korte mouwen overhemden zijn een beetje de korte sokken van het bovenlichaam.. Wat moeten we er nou mee? Het is een beetje suf, beetje vrouwelijk zelfs soms, al kan het best tof zijn! Moeilijk uitleggen… Hoover met je muis over de onderstaande foto’s en check de Do en de Don’t:

Niet doen: Tafelkleedprints

De eeuwige theedoekprint kan nog steeds wel, maar het tafelkleedprintje is anno 2015 een echte ‘no-go’!

Wel doen: Denim overhemden

Denim overhemden kunnen heel goed! Altijd, vraag maar aan m’n vriendin. In je broek, uit je broek, met een jasje, zonder jasje, met een chino, met een jeans, combineer maar raak!ESSENTIALS