Casio werkt samen met Koninklijke Luchtmacht

Casio heeft laten weten dat het gaat samenwerken met het Apache Demo Team en het F-16 Demo Team van de Koninklijke Luchtmacht. Hiervoor heeft Casio een aantal nieuwe horloges ontwikkeld, in samenspraak met professionele piloten. De modellen GA-1000-4AER en GW-A1100-1A3ER vormden de basis voor de samenwerking. De technische specificaties van deze horloges sluiten namelijk goed aan op de activiteiten van de Luchtmacht.

De betreffende modellen zijn normaal gesproken al schokbestendig, en dat is ook hier weer het geval. Beide modellen hebben een kompas gekregen, evenals een stopwatch functie en een automatische kalender. Het horloge kent een 20 bar waterdichtheid en is zender gestuurd, zodat de piloten altijd en overal ter wereld de juiste, exacte tijd hebben. Het model GA-1000-4AER heeft een thermometer die de temperatuur laat zien, mits deze tussen de -10 en +60 graden Celsius is.

Er zal een speciale campagne komen vanuit Casio, waarin de vliegers van het Apache Demo Team en het F-16 Demo Team centraal staan.ESSENTIALSMEER ESSENTIALS