Spectaculaire vondst in een bos: een Aston Martin DB4 uit 1960!

Een tijd geleden werd er nog een klassieke e-type in een schuurtje gevonden. Geniale vondst natuurlijk, maar misschien een beetje cliché. Tegenwoordig kun je, als je een beetje je best doet, gewoon de klassiekers in het bos vinden! De vondst was in dit geval niks minder dan een Aston Martin DB4. Eén die al geparkeerd staat sinds 1970. De eigenaar moet vast veel kleingeld hebben gehad.

Aston Martin DB4

Diep in het bos…

Om een nog onbekende reden heeft deze Britse sportwagen zijn oude jaren doorgebracht onder de boomtoppen van Massuchusetts. De foto’s doen een beetje denken aan de file in België die al 70 jaar duurt. De Aston Martin heeft al die tijd geparkeerd gestaan bij de woning van de eigenaar. Iets meer dan duizend van deze coupes hebben de toenmalige fabriek in Newport Pagnell verlaten. Dit exemplaar is in 1960 verscheept naar de V.S. en kwam in handen van de distributeur, Charles Hornburg. De Aston Martin DB4 in kwestie kwam daarna in handen van een beroemde stemacteur in Los Angeles. Een tijdje later is de auto gecustomized naar smaak van de nieuwe eigenaar en vervolgens van Colorado naar Massuchusetts gereden.

Aston Martin DB4

Aston Martin DB4

De Aston Martin DB4 is één van de 1.113 wagens uit de lijn van ‘Gentlemen Express’, gemaakt tussen 1956 en 1963. De DB4 heeft een paardenkracht van 240 met 3,7 liter V6 motortje onder de kap. De maximale snelheid is een kleine 225 kilometer per uur met een acceleratie van 0-160 in minder dan 30 seconden, wat natuurlijk heel aardig was voor die tijd. Daarmee was het toen een waardige rivaal voor Italiaanse merken als Ferrari en Maserati. Ergens in zijn verhuizing is de Aston Martin DB4 groen geverfd en de stoffering zwart gemaakt. De carrosserie is een welbekende Superleggera gemaakt door Carrozeria Touring, een Italiaans bedrijf gespecialiseerd in het maken van stevige en lichte body, sinds 1926. De auto gaat onder de hamer voor een begin prijs van €400.000. Zonde als je hem dan nog kwijt zal raken!

Aston Martin DB4 1

Aston Martin DB4

Aston MArtin DB4

Aston Martin DB4 6

Aston Martin DB4 7

Aston Martin DB4 8

Total
0
Share