The Great Trail Canada: 24.000 kilometer, alleen voor de echte die-hards!

Echte avonturiers opgelet! Dit ga jij gegarandeerd leuk vinden. De gigantische route door The Great Trail in Canada is zeker geen grapje. Dus hou jij wel van een stevig wandeltochtje? Mooi. We hebben het hier over 24.000 kilometer aan super dikke trail om precies te zijn. Het heeft even 25 jaar geduurd, maar hey, dan heb je ook wat. De route gaat van kust tot kust in Canada en langs de meest bizarre landschappen.

Er worden 15.000 verschillende communities en 13 gebieden met elkaar verbonden in deze bizarre route. Op 26 augustus jongstleden werd de route geopend voor het publiek. En met succes. Het pad werd zelfs aangeprezen als het grootste vrijwilligersproject van het land. Logisch ook, met meer dan 470 vrijwilligersgroepen. Hopelijk zijn je kuitjes een beetje gespierd, want dat ga je wel nodig hebben voor een stevig wandeltochtje.

The-Great-Trail3

The Great Trail

Pierre Camu, Bill Pratt en Paul LaBarge zijn de drie breinen achter het geniale idee. De drie Canadese heren lopen al vanaf 1992 met het idee rond. Zo zie je maar dat je je dromen moet blijven najagen, want 25 later kan het nog steeds allemaal gebeuren.

Er zijn verschillende paden die je kan trotseren met verschillende outdoor activiteiten. Denk maar aan hiken, fietsen, paardrijden en op pad met de sneeuwscooter. Ook zijn bijna 26% van de routes voorzien van waterwegen voor de nodige waterpret. Of ja, pret, je moet wel stevig door paddelen hier, maar zo blijf je ook weer in beweging.

The-Great-Trail2

Verschillende routes

Uiteraard is The Great Trail opgedeeld in verschillende soorten routes. Bij The Mackenzie River Trail ga je bijvoorbeeld bijna 1.528 kilometer door bossen, verschillende landschappen en de toendra van de noordwestelijke gebieden. The Newfoundland T’Railway Trail neemt je juist weer mee naar visdorpjes, weiden en afgelegen bossen. Hierbij ga je vanaf Channel-Port aux Basques naar St.John’s.

De grote steden worden zeker niet overgeslagen, waardoor je enorm veel belangrijke aspecten van het land ziet. Zo komen Halifax, Montreal, Ottawa en Toronto ook een kijkje nemen bij The Great Trail. Zo leer je Canada op een hele andere manier kennen en blijf je in beweging. #Gains. Zeker een aanrader als jij een reizende avonturier bent die niet vies is van een uitdaging.

The-Great-Trail

 

Total
1
Share