Caesar’s Winter Burger | Manify Burger

Food & Drinks

Manify Burger: Caesar’s Winter Burger bij Bar35

Winters kunnen lang duren, maar deze MANIFY BURGER het een stuk aangenamer maken. Julius Caesar hield zich zo’n 50 jaar voor Christus warm door aan te pappen met de Egyptische Koningin Cleopatra. En dat was een toppertje hoor. Daarom presenteren we als ode aan hem: de Caesar’s Winter Burger! 

De bekende ingrediënten van een Caesar’s Salad, maar dan geperfectioneerd voor een burger. Whaat? Jup, we garanderen je: dit is heel lekker!

De MANIFY BURGER komt altijd met een perfect bijpassende biertje, in dit geval een Gin Weizen van Gebrouwen door Vrouwen.

Zelf laten maken

De experts en founders van deze juicy burger weten natuurlijk het beste hoe hij geserveerd moet worden. Tot eind februari (2019) is deze Manify Burger dan ook verkrijgbaar bij Bar35, in Den Bosch. Samen met hen verzinnen we elke keer weer een nieuwe unieke burger, die je met een goed te combineren biertje voor een zacht prijsje kan bestellen. Je krijgt er daarnaast ook zelf gesneden frites en een dot mayo bij.

Get ready, want dit is niet voor de amateurs!

Bar35
Bar35 is een van ‘s-Hertogenbosch’ eerste ‘Burger + Bier’ eetcafés en is nog altijd een van de meest populaire plekken voor zowel toeristen als locals. De kaart is altijd verrassend en de sfeer is er zo goed, dat een avondje rustig eten vrijwel onmogelijk is, aangezien je (wij in ieder geval wel) er altijd ‘per ongeluk’ een latertje van maken. Een absolute aanrader dus!

De Manify Burger + Gin Weizen + Verse frites + Mayo kost je €18,-. En dan weet je zeker dat de burger tot in perfectie voor jou gemaakt is.

Zelf maken

Ben je totaal niet in de gelegenheid om naar het zuiden des lands te gaan deze winter of ga je liever zelf aan het werk, dan hebben we het volledige recept voor je!

INGREDIËNTEN

[ezcol_1half]

Brioche
Zelfgemaakte caesarmayonaise
Gebakken champignons
Uitgebakken bacon
Spiegeleitje
(Black Angus) rundergehakt of kippendijen
Parmezaanse kaas
Komkommer
Tomaat
Romaine sla

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Caesarmayonaise:
4 Eierdooiers
Blikje gezouten ansjovis
4 Teentjes knoflook
Sap en rasp van 1,5 citroen
200ml Extra vergine olijfolie
500ml Zaanse mayonaise
Zout en peper

[/ezcol_1half_end]

BEREIDINGSWIJZE:

Caesarmayonaise:
Mix 4 eierdooiers, de ansjovis en knoflook in de blender. Voeg citroensap, citroenrasp, zout en peper na smaak toe, en blend nogmaals enkele seconden. Zet de blender dan op de laagste stand en voeg langzaam de olijfolie en Zaanse mayonaise toe.

Burger:
Maak een patty van het rundergehakt en bak ‘m (of de kippendijen) goed bruin. Bak daarnaast ook de champignons en bacon. Beleg daarna het broodje op de bovenstaande volgorde.

Smakelijk, vriend!

Total
14
Share