Deze 7 bestemmingen moeten op je bucketlist

Als je eens iets anders wilt dan de doorsnee stedentrip, hebben wij een aantal bucketlist waardige bestemmingen voor je uitgezocht. De verloren stad Petra, een wandelende safari in Zambia of een cruise naar Antarctica is toch nét even anders dan een weekendje weg of een strandvakantie in Europa. Kun je nog wat inspiratie gebruiken voor je bucketlist? Let op en noteer:

Myanmar

bucketlist 1

Myanmar heeft nog echt de uitstraling van het oude Azië. Yangon is de grootste stad met zo’n 6 miljoen inwoners, maar als je er doorheen loopt dan heb je nog steeds het gevoel alsof je in een groot dorp bent. In het noorden leven tijgers en olifanten en aan de Indische zee vind je parelwitte stranden. Verder staan er door het hele land indrukwekkende tempels. De identiteit van de inwoners van Myanmar is erg opvallend en iedere groep heeft zijn eigen traditionele feesten. Zelfs bij een begrafenis maken ze er een groot feest van. Wil je een echte local bedanken dan zeg je ‘sjesoebee‘. Zullen ze zeker waarderen!

Tokyo

bucketlist 2

Er zijn maar weinig steden die zoveel te bieden hebben als Tokyo, met meer dan 80.000 restaurants, luxe hotels, een bruisend nachtleven, de legendarische winkels en dat alles in een rijke culturele stad. De Senso-ji Tempel is een van de meest bezochte oude tempels in Japan, maar er is ook veel nieuws. Het Odaiba eiland is een high tech eiland dat geheel kunstmatig gemaakt is door de Japanners. Op dit eiland vind je prachtige gebouwen, grote fashion malls en een man-made strand. Dus zelfs je zwembroek kan mee naar Tokyo.

Zambia Safari

bucketlist 3

Onder het grote publiek is Zambia minder bekend om op safari te gaan, maar volgens de kenners is het één van Afrika’s mooiste safari bestemmingen. Dat is meteen ook een voordeel, want het is er veel rustiger en dat maakt de ervaring een stuk beter. Des te groter is de kans dat je olifanten, krokodillen, giraffen, antilopen en noem het maar op van dichtbij kunt bekijken. De plaatselijke gidsen weten je overal mee naar toe te nemen en je kunt zelfs tussen de nijlpaarden kanoën. Zodra het begint te schemeren, trek je er op uit in een jeep voor een speciale night drive. Luipaarden laten zich ‘s nachts in de bossen zien en op de open vlaktes kun je een sterrenhemel zien, onder het gebrul van de mannetjesleeuwen. Gelukkig heb je een gids die ook in het donker weet of ze te dichtbij komen.

Antarctica

Antarctica is de koudste, meest winderige plek op aarde. Het ijs is er bijna 5000 meter diep en wel 3 miljoen jaar oud. Mocht je hier naar toe gaan, kun je jezelf dus maar beter goed inpakken. Om er te komen, moet je de Drake Passage oversteken. De echte daredevils doen dit met een expeditieschip, maar je kunt ook gewoon aan boord van een cruiseschip genieten van de ijs rotsen. Met een beetje geluk kun je een glijpartijtje van de plaatselijk pinguïns aanschouwen. De experts op het schip vertellen je alles over wat je tegenkomt.

bucketlist 4

Petra

bucketlist 5

Petra klinkt meer als de naam van je tante, maar niets is minder waar. Deze oude verloren stad in Jordanië kreeg een enorme boost nadat er scenes van de film Indiana Jones and the Last Crusade werden opgenomen. De woestijn die deel uitmaakt van de Petra archeologische vindplaats is gevuld met schitterende monumenten. Een amfitheater in Romeinse stijl, grotwoningen en massieve zuilen van een klooster boven op een hoge piek. Als je daar wilt komen, kun je het beste een flinke kameel huren.

Marrakesh

bucketlist 7

Marrakesh is een echte koningsstad met een heerlijke sfeer. De inwoners zijn overdag en ‘s avonds vooral buiten te vinden en de terrassen zijn meestal gevuld met alleen maar mannen die genieten van hun espresso. De meest bezochte plekken van Marrakesh zijn het beroemde Place Djemaa El Fna en de naast geleken soeks. Deze worden omringd door de rode muren van Medina. Overdag komen hier veel slangenbezweerders en aapjes om het publiek mee te vermaken.

Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland bestand uit twee grote en een aantal kleine eilanden. Een van de grote eilanden is het Noordereiland en hier is de stad Rotorua een bezoekje waard. Er is veel vulkanische activiteit met prachtige geisers, pruttelende modderpoelen, kokende meren en diverse stoomkraters. Op het Zuidereiland kun je naar het Abel Tasman National Park. Hier heb je alles bij elkaar; bij warm weer ga je op het strand liggen en als het je iets te warm wordt, ga je richting de watervallen, de bossen of de grotten in. Hou je meer van extreem? Dan kun je in Queenstown goed raften, paragliden en met een jet-boat over het water scheuren. Is dat nog niet heftig genoeg? Spring dan uit een vliegtuig of ga bungeejumpen van de Kawarau Bridge. Kun je dat ook meteen afstrepen van je bucketlist!

bucketlist 8

 

Total
6
Share