Tesla te water, met de ‘Model Y’!?

Tesla is hard op weg om één van ‘s werelds meest toonaangevende autofabrikanten te worden dankzij hun innovatieve elektrische auto’s. Hun ontwerpen en technieken zijn een grote inspiratiebron voor andere designers. Eerder schreven we al over de Tesla Model M, een motorontwerp van designer Jans Slapins. Dit keer is het designer Dhruv Prasad die zich door Tesla laat inspireren.

De Tesla Model Y Yacht

Hij ontwierp de Tesla Model Y Yacht: een volledig elektrisch jacht. Hoewel de boot geïnspireerd is op Tesla, zou het mooi zijn als Tesla zich laat inspireren door het ontwerp. Maa ook door de techniek. De Model Y Yacht is namelijk volledig zelfvoorzienend. Waar de auto’s een oplaadpunt nodig hebben, laadt deze boot zichzelf op met behulp van de zon en zee. Het jacht maakt gebruik van hydro-elektrische turbines, waarmee energie wordt verzameld tijdens het varen. Daarnaast zitten er zonnepanelen bovenop het dak, waardoor de boot zelfs als hij stil ligt zijn eigen energie produceert. Milieuvriendelijker kan het niet!

Het futuristische superjacht is een ontwerp, maar niet uit de keuken van het merk zelf. Het is dus maar de vraag of Tesla hier op korte termijn gehoor aan gaat geven. Hoe dan ook, het ziet er in ieder geval veelbelovend uit!

Tesla jacht1

Tesla jacht2

Tesla jacht4

Tesla jacht3

Total
1
Share