Vervang je blazer met deze jassen

Een klassiek overhemd staat (bijna) elke man en is altijd goed. Wat we vaak zien, is dat er vaak veilig wordt gekozen voor een combinatie met een klassieke blazer. Niks mis met deze overhemd-stropdas-blazercombinatie, maar er zijn veel meer opties. Soms vraagt de gelegenheid om een iets modernere of casual outfit en gelukkig zijn ook daar genoeg opties voor te vinden.

Vervang je blazer met deze jassen

Al de onderstaande voorbeelden zijn heel goed te combineren met een shirt én stropdas!

Denim jacket

Credits: Asos |  Asos | Zara

Het spijkerjasje zorgt ervoor dat het klassieke overhemd spontaan een casual tintje krijgt. Daarnaast is het denim jacket, naast een volwaardige jas, ook een perfecte extra laag voor de koude dagen dit voorjaar.

De mac

Nee, geen burgers. Wel de mac als blazer 2.0. De jas gaat prima als een nette combinatie nodig is, bijvoorbeeld onderweg naar kantoor of een vergadering.

Credits: Crombie | Asos

De ideale combinatie is een single-breasted (één knopenrij) in combinatie met een witte of hemelsblauwe blouse en een paar goede klassieke schoenen.

Het jasje met de kraag

Een trend voor het voorjaar van 2016, mogen we de catwalks geloven. Het jasje heeft iets wat het overhemd ook al heeft, namelijk de aanwezigheid van een kraag. Een verlengstuk van het overhemd – jawel. Echter omdat deze al wat weg heeft van de blazer, is het een aanrader om te gaan voor een perfecte fit. Ga je dus voor deze combinatie met het witte overhemd en de stropdas, zorg er dan voor dat de jas beschikt over de goede fitting.

Credits: Mango

De lederen jas

Het is algemeen bekend dat het lederen jack iets doet voor de man. Het maakt je stoerder én aantrekkelijker, aldus vrouwen. Advies: ga wel voor echt leer. In sommige dingen mag nou eenmaal geïnvesteerd worden. Voor een moderne doch mannelijke look is de combinatie met een wit overhemd een smalle zwarte stropdas een sleutel naar een succes verhaal ofwel outfit. Punt.

Credits: Ashley Weston

De bomber

Het stoere bomberjacket is al lang geen neo-nazi kledingstuk meer of enkel en alleen gemaakt voor gabbers. Sterker nog, het bomberjacket is zo’n item die perfect samen gaat met de blouse en de eventuele stropdas. Maakt de outfit nét iets stoerder. Een beige variant is perfect voor het voorjaar en de zwarte is zo’n item die tijdloos is met de hoofdletter ‘T’. Totdat het niet meer hip is natuurlijk…

Credits: Asos | Zara

Source :

FashionbeansESSENTIALS