Exclusief Blackstage concert Kensington in de Dom

BLACKSTAGE is een initiatief van AXE waarbij ze de muzikant uitdagen om terug te gaan naar de basis van muziek. Geen spetterende lasershows, geen ingestudeerde danspasjes of huppelkutjes op de achtergrond. BLACKSTAGE geeft een reeks aan concerten met een intieme en exclusieve sfeer op een ongewone locatie in de thuisstad van de artiest of groep.

Uitgekleed Kensington in de Dom

Wij waren gisteravond aanwezig bij het concert van Kensington, tezamen met 39 andere gasten in een klein kapelletje in de Domtoren, Utrecht. De bandleden waren natuurlijk niet letterlijk uitgekleed, maar intiem en exclusief was het concert zeker!

Vanaf het moment dat je de Domtoren instapt, heb je meteen het gevoel dat je echt iets speciaals gaat meemaken. Er werd zeer streng op toegezien dat de telefoons uit gingen en dat je geen camera- en/of opname-apparatuur bij had. Je komt een ruimte binnen, gevuld met kaarslicht en stoeltjes die net iets te dicht op elkaar staan. En niet te vergeten, op nog geen meter afstand, Kensington!

Blackstage Kensington 6

Samen met een strijkorkest hebben de mannen van Kensington ons bijna een uur lang laten horen waarom zij zo’n fantastische band zijn. Zonder heftige gitaren of knallende drums, droop de energie er keihard vanaf: de show zat geweldig in elkaar en Eloi liet even horen waarom hij de leadzanger is. Een rauwe, maar uiterst zuivere stem, met Caspar als backup.

Al met al, een ware eer om hier aanwezig te zijn geweest. BLACKSTAGE is een gaaf concept en een waar feest voor de aanwezigen!

Foto’s: Bart HeemskerkESSENTIALSMEER ESSENTIALS