Bier uit plastic bekertjes: SUPER NICE!

Ja, kijk maar boos en verbaasd, maar neen, neen.. Ik zeg dit niet zomaar, hè. Bier moet je van genieten en (verschillend per biertje) hoor je het gewoon uit een glas of uit de fles te drinken. Maar dus niet altijd. Iedereen zeikt altijd op bier uit plastic bekertjes, maar ik ben groot fan én dit is waarom:

Pavlov

Pavlov's_dog_conditioning.svgIvan Petrovitsj Pavlov (Иван Петрович Павлов) is de reden dat ik bier uit plastic bekers superlekker vindt! Deze Rus werd in 1849 geboren en hield het op 27 februari 1936 voor gezien. Maar zijn naam is nooit vergeten. Waarom? Omdat hij honden had. Hij was fysioloog en ontdekte dat als je een hond een voorwerp, geluid of geur laat associeren met ‘tijd om te eten’, dan krijgt dat hondje op den duur honger als hij alleen al dat voorwerp ziet (of hoort of ruikt). Dat heet dus de pavlovreactie, én iedereen met een beetje marketingachtergrond of überhaupt achtergrond, wist dit al lang. Voor degene die nog steeds niet weten waar ik het over heb, hier een voorbeeld:

Je fietst op een mooie zomerdag naar huis, vanuit je werk, en ineens ruik je houtskool. Een BBQ! Meteen begint je maag te rommelen. Maar als je goed nadenkt, je rook geen eten? Je rook verbrand hout! Pavlov! Want al jaren associeer je deze geur met een lekker mals stukkie vlees dat al-tijd volgt!

En dan nu de link met bier:

Bier uit plastic bekers is lekker

Festival - Bier uit plastic - Shutterstock2

Wanneer drink je bier uit plastic bekers? Niet als je in je eentje thuis voetbal aan het kijken bent. Niet als je op een terrasje zit met een oude vriend van de middelbare school, waar je helemaal geen zin in hebt. Precies, je drinkt bier uit plastic als er wat leuks aan de gang is! Festivalletje, feestdag, feestje, buurtbarbecue-tje, voetbalwedstrijd, concert… Alleen maar als er wat anders heel leuks aan de gang is, elementen als: muziek, veel mensen, grote hoeveelheden bier, mayonaise knoeien op je t-shirt, teenslippers, mooie vrouwen, etc.. gaan altijd gepaard met bier uit plastic bekers. Dit bier smaakt fucking goed! Dus niet meer zeiken.

Ik denk ik zeg het effe…ESSENTIALSMEER ESSENTIALS