De beste verborgen terrassen van Amsterdam

Lifestyle

Even een terrasje in Amsterdam pakken veranderd al snel in een opstapeling van frustraties, veroorzaakt door het niet kunnen vinden van een plekje of bediening die simpelweg niet opgewassen is tegen de plotselinge drukte. Toch kan je ook in de hoofdstad heerlijk vertoeven op een terras, je moet alleen even weten waar. Met pijn in ons hart delen wij onze verborgen pareltjes waar je wel altijd een plekje vind, de fijnste bediening krijgt, mee kan draaien met de zon en natuurlijk: heerlijk eten.

Verborgen terrassen Amsterdam

1. Bar LouLou

Qui est vous LouLou? Loulou is de naam van de nieuwste hang out spot in Amsterdam oud-West (waar voorheen Du Cap zat). Net om de hoek van de Kinkerstraat en de Foodhallen vind je een van de grootste terrassen van Amsterdam. Van ‘s ochtends tot ‘s avonds ben je hier welkom om te ontbijten, te shinen in de zon, lekker te eten, te borrelen en ja… zelfs te werken als het moet. Favoriet van de kaart? Het mooi geblancheerde gerecht met Duinkopje, waarvan de bediening graag uitlegt wat het is…

Bar LouLou2. Restaurant Noordwest

Een stukje Frankrijk midden in Amsterdam, zo kan restaurant Noordwest het beste worden beschreven. Het restaurant dankt haar naam aan de twee ingangen. Een aan de Noordermarkt en de ander aan de Westerstraat. Leuk natuurlijk, maar nog veel leuker dat er een terras is aan beide kanten. Zon gegarandeerd! Bij eigenaar Thierry werden wij zo godsgruwelijk in de watten gelegd, dat de beste man een plekje in ons hart veroverd heeft. Van buikspek met coquilles naar zwezerik en lamsbout. In het dessert zagen wij het oog en de stijl van oud-sterrenchef Juno, nooit te veel aanwezig maar precies goed. Thierry zelf is verliefd op alles wat met wijn te maken heeft en deelde dan ook al zijn liefde met ons. Leukste is zijn notitieboekje, met daarin handgeschreven flessen wijn waarvan zij er maar één hebben liggen. Koop je deze, gaat er gelijk een streep door de wijn.

3. Graham’s Kitchen

Chef Graham heeft met Graham’s Kitchen een restaurant neergezet wat helemaal ‘hem’ is. Duidelijkst is dit bij de muurschildering achterin het restaurant, waar het leven van Graham in Liverpool en Amsterdam samen komt. Vanzelfsprekend komt dit allemaal ook terecht in de menukaart. Graham’s Kitchen zit heerlijk verstopt in de Pijp, met een terras aan beide kanten van het restaurant (meedraaien met de zon dus). Wat eten we? Engelse klassiekers als witte bonen in tomatensaus in een totaal ander jasje, een super frisse ceviche van corvina met avocado, quinoa en echte Peruaanse cancha, de beste asperges die we ooit geproefd hebben, kabeljauw met Aziatische invloeden, overheerlijk lam met burrata en als dessert lente op een bord met aardbeien, chartreuse en rabarber.

Ze doen tegenwoordig ook lunch, maar dan gelukkig net even anders. Denk hartige waffels met creme fraiche en haringkuit. Feest.

4. Foodbar 63graden

Verstopt tussen het Hoofddorpplein en het Rembrandtpark zit op een hoek (nummer 63) dit heerlijke, schattige maar toch stoere, verborgen pareltje van Zuid. De smaakmakers zijn natuurlijk de gerechten op de kaart, denk aan dat soort Italiaanse gerechten die je in de oude films ziet, waarbij hele families voor uren aan tafel zitten. Maar laten we de eigenaressen en de mensen in de bediening niet vergeten, want dit zijn ook pareltjes. Maar goed, het terras. Niet groot, maar zo een fijn plekje. Begroeid met klimop en versiert met alles wat ze konden vinden. Begin hier met een van hun perfecte cocktails en de avond kan niet meer stuk #datenight.

5. Café Restaurant Bureau

Boven op B. Amsterdam, verstopt aan de rand van de stad in Amsterdam Sloten zit Bureau. Oprecht een verborgen parel, want eenmaal boven waan je in de mooiste moestuin die je ooit hebt gezien. Allerlei zitplekjes rond watertjes zorgen ervoor dat je altijd het idee hebt dat je altijd op de beste plek zit. ‘s Avonds gaan de fakkels en vuurkorven aan. Wij hebben er nog niet gegeten, maar zodra de zomer komt zullen we er zijn!

 

Total
19
Share