Hier drink je de beste koffie in Tilburg | Coffee Joints
In Coffee Joints nemen we je mee langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. We zijn natuurlijk geen Italianen, maar damn af en toe kan een Nederlandse barista je zeker verrassen! Vandaag vertellen we je waar je het beste kan koffie drinken in Tilburg!

Tilburg is in de afgelopen jaren steeds meer op de kaart gekomen. Je ziet hier ieder jaar meer toffe events, feestjes en hotspots verschijnen. Het is al lange tijd niet meer ‘slechts’ een lelijke studentenstad: je kunt tegenwoordig een prima dagje (of vooral nachtje) beleven in deze stad. Tilburg leeft en steeds meer mensen kiezen ervoor om een permanent stekkie in deze fijne stad te zoeken. Aan toffe koffietentjes heeft deze stad er genoeg, wij hebben de toppers voor je op een rijtje gezet.

De beste koffieplekken in Tilburg

Buutvrij

Buutvrij ligt niet direct in het centrum, maar wel op de route van het station naar het centrum. Niet alleen is de inrichting van dit koffietentje enorm sfeervol en tof, je kunt hier ook terecht voor een oprecht goed bakje koffie. Het is daarnaast ook een plek waar veel jonge creatievelingen zitten te werken. Dankzij het top-sfeertje is het ook gewoon een hele relaxte plek om je laptop open te klappen en heerlijk ontspannen te zitten werken. Zeker een bezoekje waard!

View this post on Instagram

👉🏼Gezocht: ASSISTENT BEDRIJFSLEIDER 24 uur Het betreft een vaste functie per 1 oktober. FUNCTIEPROFIEL: Je komt te werken in een jong enthousiast team in het fijnste huiskamercafé van Tilburg. Je bent het hoofd van de bediening en de rechterhand van Bibi en Marieke. Je werk voornamelijk mee op de vloer als allrounder en bent het gezicht van het bedrijf. Je bent van nature een echte gastvrouw/-man en houdt er van het mensen naar hun zin te maken. Je weet met jouw persoonlijkheid, glimlach en energie het verschil te maken! Je bent sleuteldrager en verantwoordelijk voor de kassa en dagafsluiting. Je vindt net leuk om mee te denken in de bedrijfsvoering (menukaart, evenementen, catering, livemuziek, etc) Horeca is een echt vak en jij snapt dit! FUNCTIE-EISEN: Je hebt minimaal 5 jaar horeca ervaring Je bent zelfstandig en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel Je bent niet vies van hard werken Je kunt snel schakelen en ziet werk liggen Je kunt 10 dingen tegelijk Je bent beschikbaar op zaterdag en twee vaste dagen door de week Je bent een energiek persoon WAT BIEDEN WE JOU: +/- 24 uur verdeeld over 3 á 4 dagen Lekker overdag werken en de avonden vrij Werken in een hele fijne omgeving met leuke collega’s en veel vaste gasten Meegroeien in onze toekomstplannen Na de proefperiode krijg je een jaarcontract Heb jij er zin in? Stuur dan je CV en motivatie naar Info@buutvrijtilburg.nl #topjob #dreamteam #buutvrij #for #life

A post shared by BUUTVRIJ (@buutvrijcafe) on

’t Elfde Gebod

’t Elfde Gebod mag niet in deze lijst ontbreken: deze tent stond namelijk in de top 100 beste koffieplekken van Nederland. En niet zomaar in de top 100: de hotspot eindigde in 2018 op de 27e plek van de koffie-Champions League. Dit zorgt ervoor dat ze on the record de beste koffietent van Tilburg zijn.

Het is niet de hipste of tofst ogende plek, maar voor een goed bakkie dus the place to be. ’t Elfde Gebod ligt in de stad en met goed weer geniet je hier optimaal van het zonnetje dankzij het grote terras.

De Wagon

De Wagon staat achter het Centraal Station en is een héle unieke plek. Dit eetcafé bevindt zich namelijk in een treinwagon uit 1930. Niet alleen kun je hier in een authentieke setting genieten van een lekker bakkie, je kunt hier ook terecht voor ontbijt, lunch en diner. Ook De Wagon is terug te vinden in de Top 100 Beste Koffietenten van Nederland.

Lunchcafé Nieuwland

Misschien niet de mannelijkste plek om ’s ochtends je bakkie te doen, maar wel een hele toffe. Lunchcafé Nieuwland is wederom gelegen in het centrum, maar wel een stukje afgelegener. Je kunt hier terecht voor een goeie kop koffie, een ambachtelijk stuk taart of een rustig ontbijtje onder genot van een sfeervolle omgeving.

Spaarbank

Klein, bruisend, gezellig en toegankelijk: dat is de Spaarbank. Je vindt deze tent op een paar honderd meter van het station. Hier kun je wederom terecht voor een goed kopje verse koffie. De spaarbank is wederom terug te vinden tussen de Top 100 Beste Koffietenten van Nederland. Dit is te danken aan zoete tonen en het friszure van de Illy bonen. Hier kun je overigens ook lekker lunchen en borrelen, dankzij de uitgebreide bierkaart.

Koffiebar Locals

Koffiebar Locals brandt haar eigen bonen middenin de zaak. Bij het betreden van de zaak komt de heerlijke geur van verse koffiebonen je tegemoet. De vers gebrande bonen geven daarnaast de koffie een heerlijke extra aroma. Bij Locals wordt alles zelfgemaakt: van ontbijt, tot lunch en de sweets voor bij de koffie. Deze tent maakt daarnaast voornamelijk gebruik van streekproducten. Ze staan voor ambacht en liefde voor wat ze doen.

Stoom013

Stoom013 Koffie & Koek ligt redelijk goed verstopt, maar is er niet eentje om over het hoofd te zien. Deze coffee joint is gelegen in de Spoorzone en zit ook in een kleine oude treinwagen. Stoom013 heeft vers gebrande bonen van Bocca, Fatima en Suke Quto en serveert een klasse bakje koffie. Een uniek tentje in een rustige, authentieke omgeving.ESSENTIALS