Benetti Fisker 50, de DB9 onder de jachten

Welke man droomt er nou niet van een stoere sportwagen en een luxe jacht? We waren dan ook blij verrast om te horen dat het Italiaanse Benetti een samenwerking aan is gegaan met Henrik Fisker. De beroemde automotive ontwerper Henrik Fisker is onder andere bekend van de BMW Z8, Aston Martin DB9 en Mustang Rocket. Eerder sloegen Bugatti en luxury yacht builder Palmer Johnson de handen in een en brachten zij de futuristische Niniette uit. Nu is de Benetti “Fisker 50” met zijn vijftig meter lengte, wel een maatje groter dan de Niniette.

Sportief design

De Fisker 50 is een combinatie van de techniek van Benetti en het dynamische, sportieve design van Henrik Fisker. Het super jacht kenmerkt zich door vloeiende lijnen en de unieke voorkant, wat het jacht een herkenbare identiteit geeft. Het zwarte carbon fiber over de zijkant van het jacht accentueert het sportieve karakter van het design. Er is gebruik gemaakt van verschillende soorten duurzaam materiaal en de verlichting op het jacht wordt aangedreven door de opgewekte stroom van de zonnepanelen.

Om het ultieme gevoel van luxe te ervaren, bestaat de Benetti Fisker 50 uit drie verdiepingen. Elke ruimte is zo ontworpen dat wanneer je je in de ruimte begeeft, een schitterend uitzicht over de zee hebt. Het jacht biedt ruimte aan twaalf gasten, die in zes slaapvertrekken kunnen verblijven. Je hoeft je niet druk te maken dat je alleen maar in de weer bent om gasten te verzorgen, want Benetti Fisker 50 biedt ook nog eens plaats aan elf bemanningsleden. Zij verblijven in de personeelsvertrekken, waardoor je genoeg privacy hebt. Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat het super jacht zowel privé als zakelijk te gebruiken is.

Het hoofddek beschikt over een receptieruimte met een bar en een loungeset. De muren van deze ruimte zijn van glas en het is mogelijk om deze panelen open te schuiven. Daarnaast is de master bedroom, met alle toebehoren, ook op deze verdieping te vinden. Naast een royaal bed inclusief sterrenhemel beschikt deze kamer ook nog over een badkamer, twee inloopkasten, kantoor/bibliotheek een terras met vuurplaats! Het bovenste dek dient met de verschillende banken en bedden als bioscoop. Maar overdag zou je de bedden in kunnen klappen en dit dek als fitnessruimte kunnen gebruiken.

Voor ieder wat wils

Verveling is niet aan de orde op de Benetti Fisker 50 want het heeft voldoende faciliteiten om heerlijk tot rust te komen in de beachclub, spa of een van de verschillende bars die het schip rijk is. De mooiste spot op dit super jacht is het zonnedek aan de voorzijde. Centraal staat een ronde zitting waar twaalf personen riant kunnen genieten van de zon of zwoele zomeravonden. In het midden van deze ronde zitting staat een vuurplaats, die ook als ijsbak kan dienen om de flessen drank koel te houden.  Als je toch liever het kind in je los wilt maken is het ook mogelijk om een van de jetski’s uit de garage te halen. Maar wil je met het gezelschap even van het schip af en naar de kade varen? Dan haal je toch liever de 6,5 meter lange sloep uit de garage.ESSENTIALSMEER ESSENTIALS