BAST BBQ Kokoskool – Crowdfund

Het is zomer. Het liefst zouden we elke dag de barbecue aan knallen. Lekker vol gooien met houtskool en hup, de vlam er in! Echter heeft houtskool nogal wat nadelen. Er moet hout gekapt worden om kolen van te maken. Mijn buren zijn er ook niet altijd blij mee aangezien er flink wat rookontwikkeling is. Na een uurtje of 1,5 moet er weer een nieuwe lading op, want zeg nou eerlijk: in 1,5 uur kun je toch niet barbecuen!?

Kokoskool

BAST is kokoskool voor op de barbecue, gemaakt van kokosnootbasten. Kokoskolen zijn een duurzaam alternatief op houtskool omdat ze zijn gemaakt uit afvalresten van de kokosindustrie. Er worden dus geen bomen voor gekapt! Daarnaast gaan ze langer mee (ze branden ruim 2,5 uur) en geven de kolen ook minder rook omdat ze minder dioxine bevatten. BAST bbq-kokoskool en –briketten zorgen bovendien voor stimulering van lokale economie in Indonesië.

BAST BBQ Kokoskool – Oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd is een Nederlands crowdfundingplatform waar ondernemers hun innovatieve ideeën kunnen financieren. BAST BBQ is daar één project van. Houd jij van barbecuen én wil je goed voor het milieu zijn? Dan is dit een mooi crowdfunding project voor jou!

[vc_button title=”Check BAST BBQ Kokoskool op Oneplanetcrowd!” target=”_blank” color=”default” size=”size_large2″ href=”http://www.oneplanetcrowd.nl/project/bast“]
 ESSENTIALSMEER ESSENTIALS