Auto’s om naar uit te kijken in 2016

Wij zitten alweer helemaal in het nieuwe jaar gezogen. Maar wat brengt autoland ons in 2016? We zetten de tofste releases voor je op een rij. En we verzekeren je; er komen een boel gifkikkers dit jaar op het wegdek.

Alfa Romeo Giulia QV

Hier zitten we al een tijd op te wachten, maar in 2016 komt de Giulia dan eindelijk in de showroom. Het wordt gezien als een rivaal voor de BMW M3 en Audi S4. De Giulia QV met 510PK moet een echt beest zijn. Ga er maar van uit dat we dit jaar de Guilia even op de staart gaan trappen.

Acura / Honda NSX

De Acura is misschien voor velen een onbekend merk. Maar Acura is een tak van Honda en maakt echte supercars. In 2016 komt de nieuwe NSX naar de showroom. 560PK en binnen 2.7 seconden naar de 100km/h. Prijskaartje? Verwacht een €150k.

Bentley Bentayga

Komt Bentley nu ook al met een SUV? Inderdaad, maar of het mooi en nodig is? Oordeel zelf maar. Het heeft in ieder geval de duurste autoklok ter wereld aan boord.

Abarth 500X

De Abarth 500 hebben we recentelijk gereden en daar waren we zeer van onder de indruk. Nu staat er in 2016 ook een Abarth 500X op ons te wachten. De iets grotere broer van de Fiat 500. Welke motor er in komt te liggen, is nog even afwachten.

Bugatti Chiron

De wie? De Chiron, is de broer van de bekende Veyron. De Veyron was natuurlijk een van de snelste supercars ter wereld. Inderdaad was, want de Chiron komt eraan. Voor ongeveer €2miljoen heb je maar liefst 1500PK tot jouw beschikking. Je schiet binnen 2 seconden naar de 100 km/h. Topsnelheid? Ruim 450 km/h. Daar kan niemand je mee bijhouden.

Lexus LC 500

De LC 500 is geïnspireerd op de Lexus LF-LC conceptcar. Het nieuwe vlaggenschip wordt aangedreven door de krachtigste Lexus V8-motor, goed voor bijna 480PK.

Maserati Alfieri

Holy shit, wat een vette coupé komt eraan van Maserati. Moeten we hier nog meer over vertellen? Ja, natuurlijk! Ongeveer 500PK.

McLaren 540C

Ja, de goedkoopste McLaren ooit zal de wegen betreden. En met 540PK is het zeker een flink beest. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar als je weet dat je in Engeland 125k pond moet betalen, dan weet je met de BPM wel genoeg.

Rolls-Royce Dawn

De Rolls-Royce Dawn is de carbio versie van de Rolls-Royce’s Wraith Coupé. De 6.6-liter twin-turbocharged V12 geeft de Dawn ruim 560PK. Voor 250k Britse Ponden is die van jou. Lekker decadent doen in je cabrio’tje dus.

Tesla Model X

We kennen allemaal de Model S ondertussen wel van Tesla. Wanneer die een uiterlijke update krijgt, weten we niet. Wel dat deze snelle Model X SUV het Nederlandse elektriciteitsnet leeg gaat trekken.ESSENTIALS