Zojuist gedropt: de nieuwe Audi A7 Sportback

De nieuwe vierdeurs coupé van Audi is jaw dropping sexy en oprecht een van onze meest geanticipeerde wagens van dit moment. Alle info over de nieuwe Audi A7 is gisteren bekend gemaakt en geloof ons de wagen is perfect voor de liefhebbers van sportwagens. De Audi A7 Sportback is de sportieve variant die alles waar Audi voor staat belichaamt. En dat zie je terug. Wat een easy on the eyes sportwagen is het geworden.

Audi A7 SportbackDe Audi A7 Sportback

Audi sloeg een nieuwe weg in qua design met de A8. Deze stijl zetten ze door met de nieuwe A7 Sportback door het gebruik van strakke vlakken en scherpe lijnen. Dat ontwerp past nog een stuk beter bij deze sportievere auto, wat daar vooral in opvalt is de neus. De wagen is lager en breder dan de A8 en heeft een aflopende daklijn. Hierdoor komt de Audi een stuk sportiever en dynamischer over.

Audi brengt het complete pakket

Dat Audi in haar nieuwe A7 alles weer zo modern mogelijk wilde hebben is terug te zien. Deze wagen zit vol met nieuwe techniek en levert de gebruiker een compleet pakket. Denk aan gesture control, laser koplampen, spraakbesturing, uitgebreide personalisatiemogelijkheden, een Bang & Olufsen 3D audiosysteem, cruise control, nachtzicht, automatisch parkeren en zelfs meer! Er is ruimte voor 400 verschillende instellingen die kunnen worden opgeslagen in een persoonlijk profiel. Daarnaast is er ook nog een applicatie die ervoor zorgt dat je automatisch kan parkeren als je uit de auto bent! Damn, Audi gooit echt alles wat ze hebben in deze Sportback.

Audi A7 SportbackUnder the hood

Er komen verschillende motoren beschikbaar voor deze nieuwe Audi. Tot nu toe is er echter pas één soort motor die geleverd wordt. Een Audi A7 3.0 V6 TFSI met quattro vierwielaandrijving en 7-traps automaat dat goed is voor 340 pk en 500 Nm. Ga er maar vanuit dat je met dat beest in 5,3 seconden van 0 op 100 zit!

Audi kondigde eerder al aan dat er nog een aantal vier- en zes cilindermotoren worden geïntroduceerd. Alle motoren worden echter wel voorzien van een soort hybdrid systeem. Dankzij dit systeem is het mogelijk om een kleine accu op te laden tijdens het remmen. Heb je dan genoeg stroom dan kan de motor tijdelijk uitgeschakeld worden. Daarnaast kun je kiezen tussen een benzine- of dieselmotor. Het belooft dus een wagen te worden die je helemaal kunt personalizen naar jouw wensen. Eerlijk is eerlijk, dat is verdomde vet!

Audi A7 Sportback

Audi A7 Sportback

Audi A7 SportbackESSENTIALSMEER ESSENTIALS