10 manieren op je leven als een gentleman te upgraden

Tegenwoordig worden we voortdurend blootgesteld aan negativiteit. Bad vibes hebben onbewust een enorme invloed op ons leven en staat de man soms in de weg om een ware gentleman te zijn. Door een aantal kleine dingen te veranderen, til je makkelijk jouw leven naar een iets hoger level. Hier vind je 10 manieren om als gentleman jouw leven te upgraden.

Iedereen is tegenwoordig maar druk (druk, druk) en heeft nergens tijd voor. Onbewust komen in onze drukke levens heel veel negatieve stromingen binnen. Hierdoor voel jij én je omgeving je alleen maar rot. Als man zijnde is het niet altijd makkelijk alles op rolletjes te laten lopen. Daarom geven wij je een aantal tips om je leven als een gentleman te upgraden en alleen maar good vibes te verspreiden.

Upgrade je leven

1. Gedraag je als een gentleman

De eerste spreekt op zich voor zich: zorg dat je de basisregels kent. Wees geen eikel, gedraag je gewoon zoals het hoort. Praat niet met volle mond, spreek met twee woorden en wees beleefd, houd de deur open en sta je jas af op een date wanneer zij het koud heeft. Heel flauw, maar onthoud deze simpele regeltjes. Wanneer je een gentleman wil zijn, moet je je aan deze basisregels kunnen houden.

2. Relax

Tussen alle drukte door, is het belangrijk om af en toe even te relaxen, de knop in je hoofd om te draaien en eventjes niks te doen. Ontspan op een manier waar jij je prettig bij voelt: ga lekker netflixen, maak een rondje in de sportschool of houd een gezellig mannenavond met de vrienden. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat mannenavonden noodzakelijk zijn!

3. Word een wijnkenner

Echte mannen kennen hun wijnen. Wijn kennen is een trucje wat bij veel gelegenheden van pas kan komen. Het maakt je intelligent, sexy en een echte gentleman. Als je weet wat je bestelt, kom je zelfverzekerd over wat bij verschillende gelegenheden van pas kan komen – zowel bij een date als een zakenpartner waar je indruk op wil maken. Hoe je een wijnkenner wordt? Lees je in en praat eens met een sommelier. En uiteraard voornamelijk door te proeven – maar dat vind je vast niet zo erg. 

4. Investeer in een goed pak

Iedere man zou in het bezit moeten zijn van een goed maatpak. Ja, geen goedkoop voorgemeten pak uit de winkel, maar een op maat gemaakt pak door een echte kleermaker. Geloof ons, het is het waard. Het zal je als gegoten passen, fantastisch staan en bij veel gelegenheden van pas komen. Dit alles maakt dat jij je fantastisch voelt in jouw pak. Want als je er zo goed uit ziet, wat kan er dan nog mis gaan?

5. Zorg dat je de juiste schoenen draagt

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen als eerste naar je schoenen kijken. Blijkbaar zegt dat ontzettend veel over de man. Zorg dat je schoenen altijd fris en netjes bijgehouden zijn – poets ze daarom regelmatig op. Een gentleman draagt geen vieze, kapotte, verwaarloosde schoenen maar kent zijn stijl en past deze aan op iedere gelegenheid. Zorg daarom dat je je sneakers thuis laat tijdens een sollicitatiegesprek.

6. Know your small talk

Nee, we bedoelen niet leer hoe je moet flirten. Dat weet je vast al wel. Of niet? Zorg dat je met iedereen een klein praatje kan maken, over ditjes en datjes. Small talk klinkt zo makkelijk, maar is een van de belangrijkste skills van een gentleman. Met small talk kan je met iedereen een kort, gezellig gesprekje houden en voelen mensen zich snel op hun gemak bij je.

7. Drink alleen nog maar goede koffie

Koffie: een reddingsmiddel voor velen. Kan jij ook zo ontzettend genieten van een heerlijk bakje koffie? Investeer dan in een lekker bonenapparaat. Want niets is zo’n afknapper als smerige filterkoffie. Koffie is lekker, staat charmant en is nou eenmaal nodig in het leven. Dus om jouw leven te upgraden, kan je er maar beter voor zorgen dat jouw koffie al-tijd lekker is.

8. Leer goed kunnen koken

Oke, je hoeft echt geen topchef te worden – maar hoe leuk is het als jij een beetje verstand hebt van koken? Zorg in ieder geval dat je één fatsoenlijke maaltijd neer kan zetten. Begin met iets simpels en je zal zien hoe leuk en makkelijk het is. Uiteindelijk zal je genoegdoening halen uit een heerlijke zelfbereide maaltijd.

9. Investeer in een goed audioset

Wie houdt er niet van muziek? Muziek is de ideale manier om jouw dipmomentje te upgraden. Luister een paar lekkere nummertjes en je bent binnen no time weer in een betere mood. Uiteraard is het geluid dan belangrijk en is het dus slim om te investeren in een audioset waar lekker geluid uit komt. It’s worth it. Want niets is zo lekker als even lekker muziek luisteren.

10. Sport

Tja, het is niet altijd leuk, maar als je eenmaal je conditie teruggevonden hebt kan sporten heerlijk zijn. Plus het is super gezond voor je! En echte gentleman is fit, heeft zijn conditie op peil en gaat dus regelmatig sporten. Daarbij is het een serieuze upgrade voor je lijf, omdat mensen die af en toe sporten zich gewoon veel beter voelen dan mensen die dit niet doen. Je kan er beter door nadenken én komt er uiteindelijk beter uit te zien. Alleen maar voordelen toch?

Total
1
Share