The first step: zo vraag jij een vrouw op eerste date

Het kan behoorlijk spannend zijn wanneer je eindelijk de vrouw van je dromen tegenkomt. Want hoe vraag je zo iemand in godsnaam mee op eerste date? Je wil niet wanhopig overkomen en je wil natuurlijk ver uit de buurt van de friendzone blijven. Daarom is het belangrijk om voor een tactische benadering te kiezen. Hier een aantal tips voor hoe jij jezelf kan verzekeren van die eerste date.

Zo regel jij die eerste date

1. Ben zelfverzekerd

Het kan ongemakkelijk zijn om die eerste stap te zetten. Hierbij kunnen klamme handen en een rood hoofd geen vreemde zijn. Toch moet je proberen om jezelf over die zenuwen heen te zetten. Het ergste wat je kan gebeuren is een afwijzing, maar is dit echt zo’n ramp? Door onzeker over te komen, creëer je alleen maar een awkward situatie die nergens voor nodig is.

Natuurlijk kun je er niet altijd iets aan doen dat je zenuwachtig bent, maar er zijn wel een paar punten waar je op kunt letten. Hou bijvoorbeeld rug recht, schouders naar achter en kijk haar aan. Voorkom dat je gaat lopen pulken aan je broek of haar. Zorg dat je een outfit aanhebt waarin jij je goed voelt. Als jij lekker in je vel zit zullen de zenuwen vanzelf minder worden. Deze zelfverzekerdheid zul je ook naar haar uitstralen, met als resultaat dat die eerste date een sure thing is.

Foto: Joshua Ness

2. Straight to the point

Daar is ze dan, dé perfecte chick. Je voelt duidelijk een klik. Misschien kennen jullie elkaar al langer of is het liefde op het eerste gezicht? Maar er zit duidelijk iets waardoor je met haar wil daten. Laat dit dan ook merken wanneer je haar mee uit vraagt. Ga niet onzeker lopen doen, of te casual. Als jij zenuwachtig tussen neus en lippen vraagt of ze morgenavond toevallig in dezelfde kroeg is als jij, gaat het voor haar niet duidelijk zijn dat je haar op date vraagt. Wees duidelijk, zelfverzekerd en helder. Laat merken dat je haar leuk vindt en vraag of ze iets met jou wil gaan doen. Dan weet je zeker dat je op de date zelf geen onzekerheden krijgt over de aard van jullie relatie. Nog een pluspunt: als zij niet geïnteresseerd is in meer dan een vriendschap, zal ze niet met je op date gaan. Friendzone avoided. 

3. Vermijd small talk

Het is nét iets te makkelijk om terug te vallen in small talk wanneer je zenuwachtig bent. Je probeert een bepaalde gemakkelijke sfeer te forceren en een gesprek gaande te houden. Boem, daar ga je. Begin je over het weer van vandaag en de planning van volgende week. Of de gevreesde “Kom je hier vaker?” Hebben jullie natuurlijk allebei helemaal niks aan. Zij krijgt dat soort vragen waarschijnlijk meerdere keer op een avond naar haar hoofd geslingerd. En als ze weervoorspellingen wil horen luistert ze wel naar Piet Paulisma. Voorkom daarom dat het gesprek een verkeerde wending aan neemt. Je wil geen gecompliceerd gesprek creëren en de overgang van een stoffig onderwerp als het weer naar een eerste date wordt alleen maar groter. Ga daarom liever gewoon recht op je doel af in plaats van vijf tussenstops te maken.

4. Pop the question

Zitten de bovenstaande punten bij jou allemaal goed? Dan zijn er verschillende tactieken om het klusje te klaren. Neem bijvoorbeeld de ‘verrassingsaanval’. Bij de verrassingsaanval ga je niet eerst lopen hannesen en een introductie geven, nee. Jij gaat recht op je doel af. Je ziet haar staan en loopt naar haar toe met de vraag: “Je ziet er leuk uit, heb je misschien zin om deze week een keer wat met me te gaan drinken?”. De verrassingsaanval kan erg succesvol zijn. Je geeft haar niet de tijd om een excuus te bedenken. De verrassingsaanval toont daarnaast zelfverzekerdheid, vrouwen houden van een man die weet wat hij wil.

Is de verrassingsaanval jou een beetje heftig? Ga dan voor een iets indirectere aanpak en vraag haar uit via de telefoon. Dit kan je doen tijdens het bellen, maar ook als jullie al een tijdje aan het appen zijn. Ook hier gelden dezelfde regels: laat haar merken dat je haar leuk vindt en wees duidelijk. Natuurlijk is het makkelijker om het via een berichtje te vragen, maar het maakt het wel lastiger om elkaar aan te voelen. Wees hier dus vooral niet bang om het beestje bij te naam te noemen en haar gewoon te vragen of ze mee op ‘date’ wil.

Als je nou in de kroeg leuk met een mooie vrouw aan het praten bent, kan je het er ook een beetje subtieler inbrengen. Hebben jullie een diep gesprek over jullie gezamenlijke interesse voor bergbeklimmen? Vraag of ze jou haar skills wil laten zien dat weekend. Dat kan het een stuk minder spannend maken om het gesprek naar het intiemere gedeelte te leiden. Wacht op een inkoppertje en scoor vervolgens de goal. Komt het inkoppertje nou niet? Dan verwijzen we jullie toch weer door naar de verrassingsaanval. Gewoon vragen dus. Want wie niet waagt, wie niet wint.

Foto: Yoan Boyer
Total
25
Share