Asus Zenbook UX305: handig & sexy

Er is niks sexy’s aan zo’n grote vierkante laptop, waar je Jean Claude Vandamme voor moet heten om ‘m te kunnen tillen. De trend in laptop-wereld is: klein, minimalistisch en strak design. De Asus Zenbook heeft precies deze elementen. Ik heb hem een paar weekjes in huis gehad en als Apple-fan moet ik zeggen: Wat een topding!

Asus Zenbook UX305

Een Macbook Air voor de Windows-liefhebbers, dat durf ik best te zeggen. Alleen dan zonder toetsenbordverlichting. Het apparaatje is snel, licht en ziet er super goed uit. Dus qua design heeft hij in ieder geval alles mee. De donkerpaarse gloed en het gebruik van aluminium, maken me erg blij.

Wat me in eerste instantie minder blij maakte was: Windows 8. Ik snapte er helemaal niks van. Gekke blokken allemaal, maar het ziet er wel strak uit. De applicaties zijn vrij simpel opgezet en het is even zoeken naar alle functies. Maar als je Windows wel gewend bent, dan is deze Asus écht een aanrader! Vooral als veel reist met je laptop én als je vaak op terrasjes in de zon wilt werken, dan is dit echt een topper. Hoezo terrasjes in de zon? De UX305 heeft dus een mat scherm, waardoor je geen reflectie hebt. Ook is dit prettig bij het lezen van lange teksten. En de accu gaat ontzettend lang mee!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS