Arepa’s zijn de nieuwe foodtrend die je niet mag missen

Food & Drinks

In Colombia en Venezuela eten ze het al eeuwen, maar ook in Europa begint het met rap tempo een ding te worden: arepa’s. Het concept is simpel: maak deegballetjes van voorgekookte maismeel, water en zout. Sla ze plat en bak of frituur ze. Simple as that.

Foodtrend: arepa’s

Het lijkt een beetje op een pitabroodje, maar de smaak verschilt aanzienlijk. In de Latijns-Amerikaanse landen wordt het bij vrijwel elk gerecht gegeten, hartig of zoet.

Je kan arepa’s toppen of vullen met, mja, vrijwel alles. Maar ze gaan vooral lekker met kaas, ei, gegrilde kip, maar ook pulled pork, zwarte bonen, gebakken banaan of Nutella! Als je voor een hartige variant gaat top je dit nog even mooi af met een pikante saus en/of guacamole en je hebt een nieuwe fastfood trend te pakken.

Berlijn, Parijs, Londen, Milaan, allemaal steden waar de arepa-tentjes uit de grond schieten. En we kwamen ze ook al tegen toen we laatst 24u in Barcelona waren. We kunnen je garanderen: het is super nice!

Amsterdam

Ook ons eigen Amsterdam kon natuurlijk niet achterblijven. Begin november opende in De Pijp de Amsterdam Arepas Bar, die de komende vier maanden open zal zijn om te checken of deze trend ook in ons land zal aanslaan. Als het aan ons ligt wel in ieder geval!

Menu
Total
28
Share