ArcaBoard: het eerste voertuig waar je daadwerkelijk mee kan zweven!

Gear

Eerder hadden we het over de Lexus Hoverboard, een board waarmee je echt zou kunnen zweven. Vele betwijfelde of hij echt zou werken, maar hun twijfels waren onterecht. De hoverboard van Lexus werkte echt, maar niet onder elke ondergrond. Dus toch een soort van hoax.

Jammer, maar niet getreurd. Het Amerikaanse bedrijf Arca Space Corporation komt met een nieuwe uitvinding: de ArcaBoard. En deze lijkt wél echt te kunnen zweven!

ArcaBoard

Er wordt gezegd dat het ArcaBoard wél kan zweven boven elke ondergrond. Zelfs boven water of oneffen oppervlakten zoals stenen. Met het board kun je zes minuten zweven, met een beperkte snelheid van 20 km/h en op een hoogte van 30 cm boven de grond.
Het ontwerp is erg eenvoudig en de vorm erg simpel. Hierdoor straalt het voertuig kracht, stabiliteit en veiligheid uit. Daarnaast was dit ook de meest effectieve vorm.

Krachtig

De ArcaBoard is voorzien van 272 pk. Hoe kan zo’n klein voertuig zoveel kracht bezitten? Het antwoord op deze vraag is de Electric Ducted Fans (EDF) in combinatie met het besturingsapparatuur en de batterijen. Deze drie onderdelen produceren een enorme hoeveelheid warmte, maar deze warmte wordt netjes afgevoerd met een speciaal koelsysteem. Daarbij is het voertuig voorzien van 36 krachtige motors, zodat je altijd kan blijven zweven wanneer er een motorische storing plaatsvindt.

Snel

Het ArceBoard is voorzien van Li-Po batterijen. Het duurt een flinke 6 uur voordat het board weer helemaal is opgeladen. Daarom heeft het bedrijf de ArcaDock ontworpen die apart te bestellen is. Dit is een oplader die het board binnen no-time weer heeft opgeladen! Namelijk binnen 35 minuten. Dit is sneller dan het doorsnee opladen van je smartphone of tablet.

Twee versies

Er zijn twee versies van het ArcaBoard ontworpen. Namelijk een versie voor mensen met een gewicht tot maximaal 80 kg en een versie voor mensen met een gewicht tot maximaal 110 kg. Met de lichte versie kan zes minuten worden gezweven en met de zwaardere versie maar drie minuten. Daarnaast verschillen deze ook in prijs. Zoals je zelf wel kunt bedenken is de laatst genoemde versie een paar euro’s duurder.

Makkelijk te vervangen

Arca geeft klanten de mogelijkheid om een beschadigd onderdeel zelf te kunnen bestellen bij de fabriek. Hierdoor krijgt de klant het onderdeel sneller binnen en zal hij/zij eerder het onderdeel kunnen vervangen. Daarnaast heb je een jaar garantie op de accu. Wanneer de accu dus binnen één jaar vervangen moet worden, krijg je gratis een vervanger.

Lawaai

Helaas produceert het ArcaBoard wel een enorme hoeveelheid lawaai. Dit komt door de ventilatoren waar het board van voorzien is. Een ventilator staat er namelijk om bekend dat hij redelijk wat lawaai maakt, dus je kunt je vast wel bedenken hoeveel geluid 36 ventilatoren zullen maken… Dit lawaai is niet te horen op de promo filmpjes, want bij deze video’s hebben ze namelijk het geluid aangepast.

Pre-order

Arca is begonnen met het aannemen van pre-orders en belooft in april dit jaar de eerste ArcaBoard’s te verzenden. Een ArcaBoard is te koop voor een flinke prijs van rond de 18.000 euro.

Menu
Total
0
Share