Anvil Motociclette ontwerpt de magische Ducati S4R ‘Warthog’

De Ducati S4R ‘Warthog’, ontworpen door Anvil Motociclette. Dat we dit nog mogen meemaken is een ware blessing. Met een bizar design en bijzondere prestaties staat dit dingetje zeker wel bovenaan veel wishlists. Zo niet, komt dat wel na het zien van alle indrukwekkende foefjes. En uiteraard het bijbehorende beeldmateriaal.

Het waren de twee Italiaanse ontwerpers San Marco en Phonz van Anvil Motociclette die alle hartjes sneller doen kloppen. Zij hebben de Ducati omgetoverd tot een stukje kunst op wielen. Het snelheidsmonster is met scherpe lijnen ontworpen en beschikt over een aantal details waar je u tegen zegt. We kunnen wel stellen dat deze twee heren het leven volledig snappen. Schaf dat ding vandaag nog aan, want dit is buitenspelen done right.

ducati-warthog2
Foto: Anvil Motociclette

Hoe het brein van de heren werkt zullen we nooit begrijpen, maar ze hebben heel wat goeds meegekregen van hun ouders. De inspiratie voor de Ducati S4R ‘Warthog’ hebben zij namelijk opgedaan in een verlaten fabriek. Hier hebben ze de motor, die eigenlijk als donor motor werd geleverd, volledig gestript van alle onnodige elementen. Wat er overbleef was een stalen skelet en een L-twin motor. De mannen hebben de klassieke Ducati lijnen gebruikt om scherpe randen aan te brengen in het ontwerp.

De Ducati S4R ‘Warthog’ mag nu de wegen onveilig maken met een nieuwe “dummy”-tank en een signature staart. Hier wordt ook meteen de brandstof voor elk ritje in opgeslagen. De motor heeft een vers zwart zadelleer, een nieuw likje zwarte verf en Pirelli MT06RS banden. Met deze banden is geen terrein te gek om overheen te scheuren. Was dit dan alles? Nee, zeker niet. Een vierkante LED koplamp, een herbouwde USD Showa tandwiel en 320mm Bremo schijven ontbreken ook niet. Laat het even bezinken en blader rustig even het beeld door. Wij hadden ook een aantal minuten nodig om bij te komen, het is oké.

ducati-warthog3

ducati-warthog15ducati-warthog16

Foto’s: Anvil MotocicletteESSENTIALSMEER ESSENTIALS