Healthy Meal: Andijvie-bessen shake met amandelmelk

Iedereen zit aan de radio of tv gekluisterd nu Serious Request in volle gang is. De gezonde sapjes vliegen de DJ’s om oren, maar wij drinken het hele jaar door healthy shakes. Toch? Ik wel in ieder geval en vanochtend had ik er eentje, die moet ik even met je delen! Een shake met Andijvie, banaan, blauwe bessen, açai bessen, frambozen, amandelmelk en chiazaad. En: LEKKER!!! Echt heel goed en je krijgt er een scheut energie van. RATATATAAAAA!!!!

Zo moet ‘ie:

Healthy meal: andijvie-bessen shakeJe pakt een blender en daar gooi je eerst een flinke hand andijvie in. – Andijvie kan je trouwens, net zoals spinazie, boerenkool, spitskool, etc., prima in de vriezer bewaren. Zo hoef je niet steeds veel dezelfde ingrediënten achter elkaar te gebruiken. – Daar mik je nog een flinke hoeveelheid blauwe bessen bij. Daarna is het zaak om te zorgen dat het ook een beetje een drinkbaar goedje wordt, dus pak je een pak Healthy People sap, met açai bessen en rode vruchten. Dit is pure sap, zonder extra toevoegingen, dus heel gezond. Vul dit aan met amandelmelk en top de boel af met een beetje chiazaad. Mixen, blenden, shaken, stirren, klaar. Kan je ’t weekend weer zuipen!

Waarom is deze shake zo retegezond?

Er zitten, buiten cacao, nergens meer antioxidanten in, dan in bessen. Met name de blauwe. Antioxidanten werken cholesterolverlagend, ontstekingsremmend en beschermen tegen verschillende ziekten, zoals bijvoorbeeld kanker. Verder bevat de blauwe best anthocyaan. Deze stof geeft het de blauwe kleur en is erg goed voor je hart- en bloedvaten.

Andijvie werkt ontgiftend. Het helpt de klap die je lever in het weekend krijgt van alle drank. Ook zit er een bepaalde stof in die ervoor zorgt dat afvalstoffen sneller het lichaam verlaten. Bah bah, ik ben allergisch voor afvalstoffen.

De amandelmerk zit vol met vitamine E en werkt stressverlagend. Maar kom op, stress is voor vrouwen. Doe ’t dus maar voor de smaak. Neem wel ongezoete amandelmelk. Ok, nu ben weer weg, doei!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS