Alpha Nero

Vergeet je opblaasboot, vergeet de zeilboot van je buurman, vergeet die mooie jacht van die rijke aangetrouwde oom. Zet je zinnen op de Alpha Nero! Dit bootje is, met haar 82 meter, een van ’s werelds grootste privé jachten en hij is nog van Nederlandse makelaardij ook! Oceanco heeft tot aan 2007 flink aan de weg getimmerd om deze beauty af te krijgen. Zelfs Sinterklaas zou met open baard staan kijken als deze kolos langs zijn stoombootje zou varen.

De Alpha Nero: Pure luxe

Als je de centen hebt om deze superjacht binnen te halen, dan verwacht je wel wat leren stoeltjes en hier en daar een zwembad, toch? En je gaat echt niet zelf naar de koelkast lopen om een pilsje te pakken. Nee, zo’n 23 crewmembers zorgen ervoor dat jij en je gasten het naar je zin hebben en dat het ding ook vooruit komt. Er is zelfs slaapplek voor alle bemanningsleden. Natuurlijk niet ten kosten van jou genot. De master bedroom bedekt de hele bovenste verdieping. Alleen de brug zit er nog bovenop. Er zijn zelfs nog geen foto’s te vinden op het internet van deze suite.

Gelukkig wel van de rest van de Alpha Nero. Zo zie je dat een van de dinergelegenheden beschikt over een 180 graden uitzicht over waar je dan ook aan het varen bent. Verder is de sloep aardig kitcherig ingericht met muren van halve golfballen en vleugels van ivoor. Je zal je ook niet snel vervelen op de Alpha Nero, want buiten de bioscoop en sauna zijn er genoeg gelegenheden om in het water te spelen.

Water paradijs

De Alpha Nero beschikt over twee bubbelbaden en het grootste zwembad dat ooit op een privé jacht gebouwd is. Maar dan heb je toch helemaal geen plek meer voor je helikopter, hoor ik je denken. Geen probleem, je tovert het zwembad gewoon even om tot helipad! Wil je ‘m daarna weer vullen dan kun je kiezen uit zoetwater of water direct uit de zee. Is dit niet groot genoeg voor je, dan ga je toch lekker de zee op met een van de speeltjes. Je opent de ‘garage’ en haalt er een van je Jetski’s of moterboten uit. Maar wel eerst je eten laten zakken voordat je het water in gaat, want anders krijg je buikpijn.