All Acces door je luidsprekers

Internet gigant Google heeft tijdens hun Google I/O conferentie, die van 15 tot en met 17 mei werd gehouden, een streaming service aangekondigd. De service gaat  Google Play Music All Acces heten. De dienst stelt Android gebruikers in staat om muziek te streamen en te downloaden. Google heeft voor All Access licentieovereenkomsten gesloten met zowel Universal Music Group en Sony Music Entertainment. De thuisbasis van iconen zoals Alicia Keys, Lil Wayne en Rihanna.

Google all access

Met de licenties van deze grootheden heeft All Access alles in huis om de strijd aan te gaan met bestaande spelers als Spotify, Last.fm en Pandora. All Acces geeft je voor  $9,99 per maand on-demand en onbeperkt toegang tot hun muziek via een internet verbinding. De dienst maakt tevens een lijst van nummers die automatisch wordt bijgewerkt op basis van jouw smaak van muziek. Het is ook mogelijk om nummers te downloaden zodat je deze later kunt beluisteren wanneer je geen toegang tot 3G of Wi-Fi hebt.

raumfeld_smartspeaker_for_android_set_mitlogo_1300x1300x72
Helaas is, zoals met veel nieuwe diensten van Google, de dienst eerst alleen nog te verkrijgen in de VS. Dus het wordt nog even wachten voor wij deze nieuwe dienst van Google door onze luidsprekers kunnen luisteren.

Spotify is momenteel de grootste concurrent van All Access,  aangezien deze service ook voor Android wordt aangeboden. Apple is ook bezig met de ontwikkeling van een soortgelijk concept dat te vergelijken is met Pandora. Of de Apple streamingdienst ook voor Andriod uitkomt valt nog te bezien. Een ding is zeker; de grote jongens uit de techwereld zijn ook bezig om voet aan land te krijgen in de steamingwereld. De vraag blijft in hoeverre Spotify kan blijven profiteren van hun opgedane voorsprong.

Het zal onvermijdelijk zijn dat wanneer zowel Google als Apple live zijn met hun muziekservices de concurrentiestrijd tussen beide alleen nog maar meer zal oplaaien. Hopelijk blijft de concurrent de lachende derde in deze concurrentiestrijd.ESSENTIALSMEER ESSENTIALS