Alfa Romeo 4C CPZ is een ode aan circuitpark Zandvoort

Enkele maanden geleden genoten we van de Alfa Romeo 4C. De brute machine waar je maar geen genoeg van kan krijgen als je er in zit. Eveneens maakte ik dit jaar kennis met het circuit van Zandvoort, om mijn racelicentie te halen. Nu was mijn wens sindsdien om met de Alfa Romeo 4C over het circuit van Zandvoort het knallen. Helaas was dat nu niet het geval, maar de mannen bij Alfa hadden hetzelfde idee en ze noemen hem Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition (Circuitpark Zandvoort).

Alfa Romeo 4C CPZ

Het is inderdaad een hele mond vol; Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition. Ik durf een wedje met je te leggen dat jij dat niet op de passagiersstoel uit kan spreken op het moment dat ik de 4C CPZ van 0 naar 100 km/h laat schieten. Waarschijnlijk noem jij hem dan ‘hoooo shit’. En dat was volgens mij precies het gevoel dat Alfa Romeo jou wil geven. Het is een auto die de ware racer in je naar boven haalt. Dat moet ook wel, want ze vernoemen hem niet voor niets naar het legendarische Nederlandse circuit.

Alfa-Romeo-cpz-Manify7

De limited CPZ Track Edition

Voor de niet racers onder ons, track days betekent eigenlijk dat je met jouw auto het circuit op mag om hem (en jou) even helemaal los te laten. Ook op het circuit van Zandvoort zijn die dagen er voldoende. Alfa Romeo onderstreept met deze samenwerking maar weer eens waar het voor staat; racen, sportiviteit en achterwielaandrijving. Kortom, de perfecte combinatie tussen een auto en een circuit. De Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition is alleen leverbaar in Nederland en er worden maar 20 exemplaren van gemaakt.

Alfa-Romeo-cpz-Manify5

Circuitpark Zandvoort

Standaard wordt de Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition geleverd met een GPS-laptimer. Deze laptimer heeft alle circuits wereldwijd er al in staan en lapt jouw tijden dus op elk circuit. Daarnaast meet hij ook hoe snel je optrekt en hoe hard je rijdt. Perfect om het onderste uit de kan te halen voor elke keer dat je op het circuit bent, of leuk om aan je vrienden te laten zien in de kroeg.

Italiaans racemonster

Aan alles zie je dat de 4C CPZ een gekietelde versie is van de ‘normale’ 4C. Net wat meer carbon, een luchtinlaat erbij en enkele CPZ Track Edition logo’s. Dit alles zorgt ervoor dat werkelijk iedereen naar je omkijkt. En terwijl mensen naar je omkijken, of je duimpjes geven, stonden we wederom te kijken van de wegligging van deze machine. En ook de uit de Giulietta QV bekende 1750cc motor, die goed is voor ruim 240PK, staat weer heerlijk te brullen. Aan alles merk je dat je hier niet gewoon even rustig een rondje mee kan rijden.

Koninklijke prijs

Heb je ergens nog een spaarvarken staan? Dan garandeer ik je dat dit money-well-spend is. De gelimiteerde Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition is er vanaf €77k. Je krijgt er dan wel een handtekening bij van Bernhard van Oranje-Nassau. Waarom? Omdat hij de eigenaar is van Circuitpark Zandvoort.

Total
0
Share