Je wordt ouder als je alcohol drinkt!

Alcoholvrije maand in januari? Omdat dit perfect past in het lijstje met goede voornemens? Daar ga je dan, de fout in. Waarom? Omdat je van alcohol ouder wordt! En dan bedoel ik niet ‘sneller oud’.

Van alcohol ouder wordt?

Ja. Als je een oud familielid hebt die teert op jenever, wist je het waarschijnlijk al. Nu wijst ook het onderzoek van de American Society of Human Genetics uit dat alcohol het verouderingsproces doet vertragen. Alcohol is een levenselixer. Door middel van een genetisch onderzoek hebben de wetenschappers het verschil tussen de biologische leeftijd (slijtage van je lichaam) en de chronologische leeftijd (aantal jaren) gemeten. En wat bleek, mensen die één tot twee drankjes per dag drinken worden op de gezondste manier oud. Gezonder en minder snel dan de personen die helemaal geen alcohol nuttigen. A fles whiskey a day still doesn’t keep the doctor away, maar laten we de goede voornemens een beetje aanpassen. Gewoon genietend, ouder worden met een alcoholisch drankje. Ook in januari!

Beetje nuance in dit onderzoek: het gaat om één tot twee drankjes per dag. De zware drinker en roker hebben nog altijd een streepje achter. Daarnaast verandert ook je DNA van veel drinken en alcoholische versnaperingen. Dus; mochten je goede voornemens betrekking hebben op het stoppen met een liter per dag, dan is het misschien nog altijd een idee om het voornemen op je lijstje te houden.

Cheers!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS