Te gek surfboard van 100% agave

Surfen is een die sporten die je een ongelofelijk vrij gevoeld geeft. Je hoeft even nergens aan te denken, heerlijk! In ons land is het helaas niet de meest gangbare sport, aangezien er maar twee weken per jaar zijn dat je met zonder jas naar buiten kan. Maar gelukkig ben je tegenwoordig overal binnen no-time, dus geen plek voor smoesjes: leer surfen!Surfboard Agave - Gary Linden 6

Agave

Zodra je het kan is het tijd voor een eigen surfboard. Je kan voor een normale gaan, maar ook voor iets unieks. Bijvoorbeeld van allemaal wijnkurken óf.. van Agave! Agave is een van de meest multifunctionele planten die uit onze aarde komen. Er zijn veel verschillende soorten Agave, maar wat ze allemaal gemeen hebben is de kracht. Zo worden er touwen, hangmatten en zelfs krabpalen van gemaakt voor katten. Maar daar blijft het niet bij, want zelfs tequila wordt van de sap van deze plant gemaakt! En vanaf nu dus ook surfboards..

100% Natuurlijk Surfboard

Surfboardbouwer Gary Linden kwam met dit innovatieve idee. De kern van het board is gemaakt van aan elkaar gelijmde agavestengels. Daarna worden de bladeren gekookt totdat ze uit elkaar vallen. De vezels die overblijven heten sisal, hiermee wordt de plank afgewerkt en vorm gegeven. Daarna krijgt het surfboard een sealing van agavesap, precies de basis van tequila. Heel tof dus én 100% natuurlijk!

Surfboard Agave - Gary Linden 5ESSENTIALS