Abramovich’ Eclipse

Al eerder schreven we over de Alpha Nero, een leuk plezierjachtje voor als je wat centjes over hebt. Maar Chelsea eigenaar en olie-miljardair Roman Abramovich heeft altijd wel wat geld over. Vandaar ook z’n eigen vloot met als vlaggenschip: de Eclipse. Momenteel ligt de Eclipse in Barcelona en laat ik daar nou net in de buurt zijn!

Eclipse Superyacht

Het bootje is gebouwd in 2010 en is tot aan vorig jaar het grootste privĂ© jacht ter wereld geweest. Die prins van Dubai die moest het weer verpesten of zo. Roman heeft zo’n 340 miljoen euro neergeteld voor het ruim 160 meter lange schip. Maar er gaan al geruchten dat de uiteindelijke kosten op een dikke 800 miljoen euro uit zijn gekomen. In de haven van Barcelona zie je meerdere grote jachten, maar de Eclipse torent er hoog bovenuit. Het is echt een beest vergeleken met de andere jachtjes van maar een paar miljoen. Dat moet ook wel want anders kan het geen plaats bieden aan de 70 man personeel, alleen al!

Features Eclipse

Wat leuk is aan de Eclipse is dat het vol met leuke guitige snufjes zit. Zo bezit het een aantal zwembaden, twee helicopterpads, 3 kleine bootjes en een mini onderzeebootje. Ook is het dure schip voorzien van een aantal veiligheidssystemen. Zo zijn er een aantal raketten aan boord die eventuele aanvallen kunnen afweren en er is een systeem dat de bewakers aan kunnen zetten als er professionele fotografen in de buurt zijn. Het systeem is super geheim, maar blijkbaar zitten rondom de boot allerlei lasers die de lenzen van de fotografen kunnen verblinden (volledig automatisch natuurlijk). Panisch mannetje wel die Abramovich.

Ik ben even een kijkje gaan nemen en dit zijn de kiekjes, gelukkig werd ik niet verblind door de lasers of afgeschoten door raketten.