Tips voor het aanschaffen van een pantalon

Een pak maakt van een man een echte gentleman. Inmiddels weet je al waar je op moet letten bij het aanschaffen van een kostuumjasje en een overhemd. Het kopen van een nette broek vraagt ook wat aandacht van je. Of je nou een compleet pak of een pantalon koopt, je kunt er niet omheen: je moet het op maat laten maken. Binnenkort gaan we hier dieper op in, maar voor nu wat handige tips bij het kopen van een pantalon, qua lengte.

Tips voor nette broeken

Wanneer je een pantalon aanschaft zorg dan dat hij niet te lang is. Te veel ‘break’ straalt slordigheid uit. De uiteindelijke lengte van je broek heeft te maken met trends, maar voornamelijk ook met persoonlijke stijl en je lichaamsbouw.

Nette broeken tot aan je enkels

De cropped pant is op het moment is dit erg hip onder de mannen die vaak een pak dragen. Wanneer je een nette broek met wat wijdere pijpen draagt dan is dit echt not done. Een smalle nette broek kun je prima korter laten maken tot aan je enkels. Zorg er dan voor dat je invisible sokken draagt of gewoon geen sokken.

pantalon 1 - styleblueprint

No Break

Deze stijl zien we ook vaak terug. Bij deze stijl is de broek afgeroomd tot de bovenkant van de schoen. Zo zie je toch een stukje enkel maar is het net iets minder gewaagd. Deze stijl kun je heel goed combineren met een paar loafers.

Credits foto

Slight Break

De nette broek valt hierbij een klein stukje over de schoen heen. Aan de voorkant zie je dan een plooi. De slight break is smaakvol maar niet overdreven flashy. Als je gewoon voor simpel wilt gaan dan moet je zeker deze stijl kiezen.pantalon 5 - dhgate

Credits foto

Medium break

Hoe meer break je hebt in je nette broek, hoe minder stijlvol het oogt. De broekzoom eindigt ongeveer op 2/3 van je schoen. Hierbij zie je je sokken als je loopt. Zorg dan wel dat je sokken matchen.

Een belangrijke tip is dat de pantalon aan de voorkant dus prima in een plooi kan zitten, maar dat de achterkant recht naar beneden moet lopen. En natuurlijk de grond niet raken!

Welke stijl kies jij?pantalon 6 - beckettrobbCredits fotoESSENTIALS