Aanleunmensen | De Zeiksnor
Nederlanders zijn ontzettend goed in zeuren. Grappig genoeg vinden Nederlanders het ook fijn om andere mensen te horen zeuren. Nou is Manify een heel positief mannenmagazine, we schrijven alleen over dingen die we tof vinden en als we het niks vinden hoor je ons er niet over. Maar speciaal voor de échte-échte Nederlanders hebben we dit nieuwe rubriekje in het leven geroepen. ‘De Zeiksnor’!

zeiksnorHet mooie van aanleunmensen is dat niemand van zichzelf weet of hij/zij een aanleunmens is of niet. Iedereen denkt sowieso van niet. Maar als ze gelijk zouden hebben, zouden er geen aanleunmensen zijn. En dat is niet waar, want dan zou de wereld er een stuk beter uit zien als nu. Wat zijn aanleunmensen? We kennen ze allemaal. Even in het kort: die personen die op festivals of in kroegen vreemden ongevraagd gebruiken om lichtjes tegenaan te leunen.

Even in het lang

Comfortzone

Je comfortzone is heel relatief. Het is vreemd om bij die éne collega op 3 centimeter afstand achter haar te gaan staan, zonder daar een reden voor te hebben. Maar als je een keer een lekke band hebt en ze brengt je op haar mooie brommer naar huis, dan kan het ineens wel. Dit geldt ook voor drukke plekken. Als er veel man op elkaar staat gepropt, dan is accepteer je gemakkelijk mensen in je comfortzone (tot op zekere hoogte). Maar als er genoeg ruimte is, dan is het weer weird als er iemand heel dichtbij komt staan. Toch is dit een stille hobby van de welbekende aanleunmensen..

Tijdens het dansen

Echt goede aanleunmensen hebben de kwaliteit om dit leunen te doen tijdens het dansen. Ook al is er zeeën van ruimte en zet je steeds een stapje opzij, ze vinden altijd onbewust hun weg terug om lekker tegen je aan te komen leunen. Het vervelendste: zo’n zeurderige elleboog, schouder of hand tegen je aan. En dan kijk je ze aan, en dan hebben ze niet eens in de gaten waar ze mee bezig zijn. Dit is ook vaak te merken in rijen.

In de rij

Net zoals dat mensen met de trein meelopen op het perron, kijken naar de plek waar de bus vandaan moet komen (omdat ze denken dat ie dan eerder komt), is het ook een vreemde gewoonte van veel mensen om in een drukke wachtrij heel zachtjes en zeurderig tegen je rug aan te duwen. Alsof het dan sneller gaat? Waarom? Weten ze zelf ook niet. Vast een aangeboren aandoening.

Doel van dit verhaal: helemaal niks! Doei!

Header: paul prescott / Shutterstock.comESSENTIALS