7 Verzorgende tips voor het mannelijk gezicht

Als man zijnde mag je jezelf ook best eens verwennen. Want wie wil er nou niet goed uitzien? Hieronder vind je een aantal tips waardoor je jou verzorgingsritueel kunt uitbreiden. Gelukkig kost het niet al te veel moeite, maar is het wel effectief. Het mannelijk gezicht verdient ook een goede verzorging.

 1. Weet wat voor huidtypen je hebt
  Mannen hebben over het algemeen een veel dikkere en vettere huid dan vrouwen. Dit komt door het hogere testosteron gehalte in het lichaam. Deze vette huid zorgt ervoor dat mannen bevattelijker zijn voor bijvoorbeeld puistjes. Het is van groot belang dat je als man weet wat voor soort huid je hebt, niet iedereen heeft namelijk een vette huid. Je hebt hierbij drie verschillende soorten: de droge huid, de normale huid en de vette huid. Door te bepalen welk huidtypen je hebt kun je makkelijker je verzorgingsproducten uitkiezen.
 2. Kies je producten
  Wanneer je er achter bent wat voor huidtype je hebt kun je de producten daarop gaan selecteren. Let daarbij dus op wat voor basiselementen het product bevat en of dit matchen met jou huidtype. Hieronder wordt duidelijker welke producten belangrijk zijn, deze zijn allen voor verschillende huidtypes verkrijgbaar.
 3. Was jezelf dagelijks
  De verzorging van de huid begint al bij het douchen. Naast je lichaam is het heel erg belangrijk om het gezicht een milde facewash te geven. Dit zorgt ervoor dat het straatvuil er goed afgaat en de huid een gezonde uitstraling krijgt. Was het gezicht nooit met zeep, zeep is te hardnekkig en zorgt er namelijk voor dat de huid uit zal gaan drogen.
 4. Scrub je huid wekelijks
  Een scrub zorgt ervoor dat de bovenste laag van de huid wordt verwijderd zodat eventuele onzuiverheden worden weggehaald. Je poriën worden daardoor makkelijker schoon gehouden en je krijgt minder last van puistjes. Zorg ervoor dat je een scrub gebruikt die speciaal voor het gezicht is, dit is prettiger voor de dunnere huid van het gezicht.
 5. Scheren
  Zorg dat je altijd scheert met een mes. Dit voorkomt dat je last krijgt van onder andere rode plekke, ingegroeide haartjes of een ruwe huid. Bovendien scheert een mesje gewoon gladder. Een scheercrème zorgt er voor dat de huid beter wordt beschermd en dat je minder snel last zult hebben van scheerwondjes. Gebruik na het scheren altijd een aftershave. Dit verkoelt, herstelt, verzacht en hydrateert de huid.
 6. Gebruik een gezichtscrème
  Na het douchen of scheren is het de beurt aan de gezichtscrème, moisturiser. Zorg ervoor dat ook dit product bij je huidtype past. Smeer de crème er niet te dik op, anders zal er een vettig laagje op de huid achterblijven. Vergeet bij het gebruiken van de gezichtscrème ook de huid van nek niet.
 7. Soms iets extra’s
  Naast de normale verzorging kun je af en toe tijd nemen voor wat extra verzorging. Gebruik hiervoor een gezichtsmasker. Dit masker zorgt ervoor dat de huid wordt opgepept, goed wordt gereinigd en laat ontspannen.

Door te werken aan dit ritueel, zal de huid er fris en gezond uit gaan zien. Wie wil dat nu niet?