6 geheimen hoe je er altijd goed uit kunt zien

Sommige lijken er mee geboren te zijn. Wat ze ook aantrekken, ze zien er altijd goed uit. Zo ben jij, dat weten we. Maar tja, dit geldt niet voor iedereen.

Voor degene die hét niet hebben: Het is niet jouw schuld. Toen je jong was moest je jezelf aankleden, terwijl je geen idee had hoe dat moest. Je trok misschien wel het eerste beste uit je kast en het maakte niet uit of dit een streepjesbroek met een bloemen shirt was. En nu ben je dus opgegroeid met talloze slechte stijlgewoontes en misvattingen over mode. Het zou allemaal zomaar kunnen. Wij gaan je helpen!

Zo zie je er altijd goed uit

Basis tips

1. Goede pasvorm en kwaliteit 

Zorg altijd dat je de goede maat koopt. Pak je kleding niet te groot maar ook zeker niet te klein. Kleding moet je perfect afkleden en lekker zitten. Let bij een overhemd op dat er geen spanning zit op de knopen maar dat je vrij kan bewegen. Ook de broek en een jasje moet lekker zitten. Goed passende kleding zorgen dat je je goed voelt. Met strakke kleding kun je wat stijfjes overkomen en en bij te grote kleding, ben je weer slonzig. De kwaliteit kan je outfit maken of kraken! Het hoeft niet het duurste van het duurste te zijn, maar er moet wel model in je item zitten en goed afgewerkt zijn.

Tip goed uit zien 6 - shutterstock

2. Basic kleding en kleuren zijn de basis

Heb je moeite om kleding te combineren, dan doen basic kleuren het altijd goed. Denk hierbij aan zwart, wit, grijs (licht en donker) en donker blauw. Een effen shirt of trui is altijd goed. Heb je moeite met combineren, dan is dit de basis. Ga daarna experimenteren. Welke kleur beurt jou op of welke kleur mag je totaal niet aan? Hierna kun je kijken naar prints en eventueel combineren met kleur. Misschien een basic trui met daaronder een gekleurd overhemd met print of een T-shirt met print en een basic kleur vest erover.

GOUDEN TIP: Eenvoud maakt je outfit!

3. Ontwikkel je eigen stijl 

Nee, etalagepoppen zijn niet altijd het goede voorbeeld en outfits van celebrities ook niet. Kopieer dit dus niet, want de kans is groot dat je de plank volledig mis slaat. Je gaat voor een eigen stijl, dus combineer iets wat bij jou past. Kleed je met smaak, maar laat het er niet uit zien alsof je zomaar iets uit de kast hebt gepakt. Overdreven combineren en té bestudeert eruit zien komt over als onzekerheid. Een eigen stijl kun je creëren door kleine details, opvallende schoenen, bijvoorbeeld een strakkere broek, prints enzovoort..

Tip goed uit zien 5 - shutterstock

4. Kleding heeft invloed op hoe mensen jou zien 

Kleding is altijd belangrijk. Zowel op werk als in je vrije tijd. Kleding is je visitekaartje en hiermee geef je anderen een eerste indruk. Met kleding kun je bepaalde dingen creëren. Zo kan kleding je groter of kleiner maken, maar ook dikker of juist dunner. Een golvend overhemd maakt een lang persoon langer, maar wanneer je klein bent maakt dit golvend overhemd je nog kleiner. De horizontale streep of textuur zorgt dat je breder lijkt. Wanneer je dus wat gezetter (of dik) bent, is een verticale streep geen goede keus. Het kan ook in je voordeel werken. Een goed passend jasje en een high-rise broek kunnen ervoor zorgen dat lang persoon smaller lijkt. Zo kan een geruit overhemd of een trui met textuur een klein persoon omvangrijker eruit laten zien. Een verticale streep of textuur kan er ook voor zorgen dat een klein persoon langer lijkt. Een horizontale streep breekt juist de lengte van een lang persoon. Speel dus op je sterke punten in en je steelt de show.

Tip goed uit zien 2 - shutterstock

5. Accessoires

Accessoires zie je bij steeds meer mannen dus leuk om je outfit mee af te maken. Een toffe horloge is iets wat je altijd om kan doen en wat een eyecatcher van je outfit kan zijn. Bepalend voor je imago ook. Dit geldt ook voor de (zonne)bril. En zo kan een ring goed gecombineerd worden met je outfit. Niet alleen sieraden zijn een accessoire,s maar een muts of pet kunnen je outfit net wat meer afmaken. Een mooie telefooncover of een tas valt ook onder accessoires die je goed kan combineren met je outfit.  Zorg alleen dat je niet overdrijft, maar het als subtiele details ziet.

Tip goed uitzien 1 - shuttertock

6. Een goed paar schoenen doen het altijd goed

Schoenen kunnen je outfit echt maken of juist verpesten. Een paar nette zwarte schoenen in je kast, komt altijd van pas. Sneakers valt ook zeker niet te missen in je kast. Wanneer je met je outfit op safe speelt, kunnen je schoenen juist een eyecatcher van de outfit worden. Een paar speciale sneakers met een leuke kleur kunnen de outfit compleet maken. Investeren in schoenen is een goede investering.

Tip goed uit zien 7 - shutterstock

Tip goed uit zien 8 - shutterstock

Credits fotoESSENTIALSMEER ESSENTIALS