5 Vakantietrends voor 2015

De feestdagen zijn nog maar net voorbij, maar de dagen worden al weer langer. Dat wil zeggen: we werken naar de zomer toe! Werkgevers willen de vakanties doorgegeven hebben, dus het is tijd voor de vakantie-voorpret.

Je ziet niet alleen trends in kleding, haar, gadgets of zelfs drinken, maar ook in vakanties. Natuurlijk is het ook een kwestie van smaak, maar vakanties zijn ook zeer tijdgebonden! Dit zijn de 5 vakantietrends voor 2015:

Vakantietrends 2015

Blind Breaks

Vind je het al eng om met je ogen dicht een verlaten polderweggetje over te steken op zondagavond? Dan is dit niks voor jou, want Blind Breaks zijn vakanties waarbij je geen idee hebt waar je heen gaat. KLM kwam afgelopen jaar met Mysterie Monday, waarmee je gedurende drie weken voor €99 naar vijf geheime steden steden kon vliegen. Of via websites als srprs.me waar je alleen maar een thema aan kan geven en zij regelen de rest!

Connect with the locals

Vakantietrends 2015 - Shutterstock

In 2014 zag je al de ‘do as the locals do’ trend, maar in 2015 willen we meer dan alleen logeren bij een local. We willen weten waar ze naar de markt gaan, waar de vetste plekjes zijn om te picknicken en samen met ze koken. Er zijn Nederlandse platforms genoeg die op deze trend inhaken en je in contact brengt met de lokale bevolking van jouw favoriete bestemming!

Healthy trips

Gezond leven is sowieso een trend, een mega-trend kun je wel zeggen. Goed voor je lichaam zorgen is belangrijk. Daarom ook de Manify Healthy Meals en natuurlijk de Fitgirl Friday! Maar ook de vakantie-industrie ziet deze trend. Er worden trips georganiseerd die zich focussen op fysieke gezondheid, zoals weight-loss camps en trips naar New York om daar de marathon te gaan lopen. Zo bieden luchtvaartmaatschappijen ook gezonder vliegtuigeten aan en zijn er in Zweden zelfs taxi’s rondrijden die ‘back-seat therapy sessions’ aanbieden. Zou het iets met haar te maken hebben?

Outdoor wordt extreem

Vakantietrends 2015 - Shutterstock2

Fysieke uitdagingen op vakantie, in welke vorm dan ook, winnen steeds meer terrein ten opzichte van de luiervakantie. Dit verwacht reisbureau Cherry Picker. Zwemmen met haaien, vrijwilligerswerk met wildlife of vulkaan-hinkelen in IJsland is mateloos populair in 2015!

#Braggie

Social media is eigenlijk gewoon één groot opschepgebeuren. En dan heb ik het niet over het opscheppen van broccolisoep! Dit gaan snoeihard door, maar wel met een beetje zelfspot. De foto’s (lees #selfies) die gemaakt worden op het moment dat je aankomt op jouw, jaloersmakende, bestemming mogen voortaan getagd worden met #braggie. We gaan het zien of het past bij de vakantietrends voor 2015!

Vakantietrends 2015 - #Braggie - ShutterstockESSENTIALS