5 shades of gin-tonic hotspots

Hoi gin-tonics (G&T). Gin-tonic is al een enige tijd populair en verovert momenteel heel Europa. Steeds meer restaurants en bars beginnen het op de kaart te zetten maar er zijn natuurlijk al leuke hotspots waar diverse G&T’s te bestellen zijn. Hierbij vijf internationale G&T-hotspots op een rij.

Internationale Gin-tonic hotspot

1. Graphic Bar – Londen

Deze bar ligt in de populaire wijk Soho en is een plek vol kunst, design en natuurlijk de lekkerste gin-tonics. Ze hebben meer dan 180 soorten gin en allerlei andere cocktails op de kaart. Graphic Bar staat bekend om zijn gekleurde verfblikken die gevuld worden met gin-tonic. Elke tweede maandag van de maand is er een avond met ginproeverij, advies van gin-experts en een gratis cocktail. Een echte aanrader als je een gin-tonic fan bent!

2. Bobby Gin – Barcelona

Wanneer je Barcelona hoort, denk je aan de zon, tapas, feesten en sangria. Maar vooral hier mag je de gin niet vergeten, want is in Barcelona al tijden erg populair. Bobby Gin is een bar met allerlei soorten gin en past hier zelfs bepaalde gerechten op aan. Ze gebruiken met name tapas, maar vooral de mini-burgers zijn niet weg te denken uit Barcelona. Dus voor goed eten en lekkere gin, op naar Bobby Gin.

3. Razmataz – Rotterdam

Razmataz is een bar, koffiesalon en restaurant in één, met een huiskamer setting om je helemaal thuis te voelen. Ze zijn van alle markten thuis en ze bieden meer dan 45 soorten gins aan. Zelfs op deze kaart zijn ze van alle markten thuis want ze hebben zowel lady’s gin als gentlemen’s gin. De gentlemen’s gin zijn Mombassa, Blackwood, Bulldog en VL 92. De namen alleen al baas, laat staan als je het proeft. Je weet dus wat je binnenkort te doen staat.

4. Bathtub Gin – New York

Een bar met geschiedenis. In 1920 gold er in Amerika een alcoholverbod op gedestilleerde dranken, dus moest er iets anders bedacht worden. De producenten van gin werden dus gedwongen om niet-gedestilleerde gin te verkopen. Om zich hieraan te houden, mengde zij urenlang gin met andere smaakstoffen zoals jeneverbessen in een bad waardoor het drinkbaar werd. Om de jaren twintig op een moderne manier te beleven heeft Bathtub Gin een great Gatsby-achtig interieur, het koperen bad staat midden in de bar en ze hebben een oneindige kaart met G&T’s. Zeker de moeite waard.

5. Lebensstern, Café Einstein – Berlijn

Lebensstern is een bar die te vinden is in Schöneberg, Berlijn. Op de eerste verdieping van Lebensstern is het Café Einstein gevestigd. Dit café stond in de jaren twintig erg bekend om zijn illegale casino. Een berucht tentje is een keer wat anders. Het café heeft wandkasten waar je bang van wordt, vol met de mooiste dranken uit de jaren twintig. De bar schenkt wel 200 soorten gin en 800 soorten rum. Keus genoeg dus. De bar is trouwens ook gebruikt door Quentin Tarintino voor zijn film ‘Inglorious Basterds’. Op naar de buren!ESSENTIALS