De vier meest overschatte vakantiebestemmingen | part 1

Je hebt vakantiebestemmingen die alle verwachtingen overtreffen, het zag er nóg mooier uit dan op foto’s en het was er lang niet zo druk als je op voorhand dacht. En dan heb je de bestemmingen waar de reputatie totaal niet strookt met de waarheid en je denkt van ‘Wacht, was dit het?’. Of het nou een must-see bestemming is of een tip van de zus van je zwager, het is makkelijk jezelf te verliezen in toeristen hype. Alles draait natuurlijk om smaak en neem het vooral niet persoonlijk, maar wij zijn op zoek gegaan de vier meest overschatte vakantiebestemmingen.

1. Cancun, Mexico

Cancun heeft, in alle eerlijkheid, mooie stranden, goedkope accommodatie en natuurlijk ‘Spring Break’. Maar het is er enorm druk, luidruchtig en overal waar je kijkt liggen lege Corona flessen. En voor degene die hier aan hun Spaans willen werken, vergeet het maar. Ondanks het feit dat je in Mexico bent wordt Cancun elk jaar weer overspoeld door Amerikanen, waardoor je nooit of zelden de taal hoeft te spreken. Wil je het échte Mexico ontdekken, kun je beter naar Oaxaca gaan.

Credits: @Maria Michelle

2. Disneyland, Frankrijk/USA

Om te horen dat iemand die je kent nog nooit naar Disneyland is geweest is schokkend, maar tegelijkertijd hartverscheurend. Maar heeft diegene ook echt wat gemist? Ikzelf ben er geweest toen ik een irritante kleuter van 5 was. Dus het enige dat ik me nog kan herinneren, is dat ik de Space Mountain niet in mocht. Schoften. Het meest frustrerende aan Disneyland moet de mensenmassa zijn. Waar je ook heen gaat, het lijkt wel alsof iedereen je volgt. En dan heb ik het nog niet eens over de bizar lange rijen voor een ritje die hooguit twee minuten duurt. Mocht je toch benieuwd zijn en wil je op de foto met je favoriete Disneyfiguur, neem dan een hele dikke portemonnee. Het eten en drinken is er schijnbaar van goud, want voor een niet bijzondere hamburger ben je al snel €15,- kwijt. En voor sfeer hoef je het ook niet te doen, dan kan je beter naar de Efteling!

Credits: Skylar Sahakian

3. Atlantis Paradise Hotel, Bahama’s

Op de derde plek in onze meest overschatte vakantiebestemmingen, staat het Atlantis Paradise Hotel. Niet iedereen zal het hier mee eens zijn, maar zoals ik eerder al zei, het is een kwestie van smaak. Het ligt er hier denk ik ook aan in welk seizoen je gaat. Natuurlijk, het weer is er altijd goed en de faciliteiten zijn top. Maar van veel mensen hoor ik dat het een mierennest van toeristen is en je daarom van veel dingen geen gebruik kunt maken (succes met het vinden van een strandstoel). En wanneer je jezelf verheugd hebt op een diner in een van de sterrenrestaurants zijn de toeters en bellen van het naastgelegen casino best wel een buzzkill.

Credits: dreamstime

4. Mount Rushmore, USAS

Hij staat bij veel mensen op de bucket list, inclusief de mijne geef ik toe. Toch schijnt het aardig tegen te vallen. Het gaat over de gigantische toeristische attractie in South Dakota’s Black Hills, waarin de gezichten van vier voormalige presidenten te zien zijn. Alleen die blijken dus niet zo gigantisch te zijn. Ik heb altijd gedacht dat de gezichten uit een enorme bergwand waren uitgehouwen en dat het een indrukwekkend schouwspel zou zijn. Misschien komt het door  films als National Treasure of Richie Rich, vraag me niet waarom. O ja, als je er een foto van wilt maken moet je jezelf eerst door een horde toeristen zien te wurmen, die naar alle waarschijnlijkheid ook dachten dat het een gigantisch beeldhouwwerk zou zijn. Dat gezegd te hebben schijnen de omliggende Black Hills zelf wel prachtig te zijn!

Credits: Pixabay
Source :

InsiderESSENTIALS