De 10 mooiste indoor pools ter wereld

Eerder schreven we al over de mooiste zwembaden die onze aardbol rijk is. Maar wil je niet afhankelijk zijn van het weer om van je peperduur privé zwembad te genieten? Pak het dan aan zoals deze bazen en haal je zwembad gewoon naar binnen. En als je toch bezig bent, zorg dan meteen dat je een uitzicht hebt waar je spontaan van begint te kwijlen. Dit zijn onze 10 favorieten indoor pools, speciaal voor de wat minder zonnige dagen die er aan zitten te komen.

Indoor pools

10. Charkov

Foto: Andrey Avdeenko

In Charkov, de op twee na grootste stad van Oekraïne ligt dit pareltje. Dit volledig roestvrijstalen binnenzwembad van SBM studio is ontworpen om de omliggende bomen en lucht te weerspiegelen.

9. Krakau

Rights: PCKO

Het architecten bureau PCKO uit London heeft, in samenwerking met het Poolse architectenbureau MOFO Architekci, dit glazen huis ontworpen net buiten Krakau. Door de vanishing edge en glazen wand lijkt het net of je zo de natuur in kunt zwemmen. Nice!

8. Moskou

Foto: Manolo Yllera

Nabij Moskou ligt dit optrekje, ontworpen door architect Olga Freiman. Het is voorzien van een ‘elektrisch blauw’ zwembad in een ruimte met een hoog plafond dat uitzicht biedt door een raampartij die van vloer tot plafond loopt.

7. Nedersaksen

Foto: Constantin Meyer

In de Duitse deelstaat Nedersaksen hebben de architecten van Reichel Architekten een oude stal omgebouwd tot een supermodern huis. Het zwembad ligt grotendeels ondergronds en biedt een onbelemmerd uitzicht op de enorme tuin.

6. Sussex

Foto: Tim Crocker

In Oost-Sussex, Engeland ligt het door Smerin Archtitects ontworpen Red Bridge House. De architecten hebben het voorzien van een minimalistisch zwembad, dat grenst aan een terras op de begane grond en biedt uitzicht op de beek die langs Red Bridge House kabbelt.

5. Toronto

Foto: Abramson Teiger

Architect Abramson Teiger heeft het ‘Davis Residence’ ontworpen, zodat de eigenaren het hele jaar door van het zwembad konden genieten. Tijdens de zomer open je gewoon de grote glazen schuifdeuren en kun je genieten van de buitenlucht. En in de lange Canadese winter kun je deze gewoon dicht laten zonder dat het iets aandoet aan het geniale uitzicht. Riep er iemand poolparty?

4. Tasmanië

Foto: Maria Gigney Architects

Dit langgerekte zwembad in het Battery Point House in Tasmanië, Australië ligt een in volledig glas gesloten staalconstructie. Het werd ontworpen door Maria Gigney Architects en heeft ervoor gezorgd dat het uitzicht het hoogtepunt is van het huis.

3. Jakarta

Foto: Fernando Gomulya

De nummer 3 op het lijstje van top-10 indoor pools ligt in het ‘Schuine Huis’ door Budi Pradono Architects. Het ligt aan een rivier in Jakarta, Indonesië en valt op door haar witte stalen constructie en de ongebruikelijke vorm. Op de begane grond ligt een langwerpig zwembad, waar je jezelf letterlijk in de jungle waant door al het groen om je heen.

2. Sao Paolo

Rights: Fernanda Marques Arquitetos Associados

De runner-up ligt in het  door F.M.A Assoiciados ontworpen Duplex Residence te Sao Paulo. Wat deze indoor pool zo vet maakt is het uitzicht over het centrum van de stad door de drie grote ramen die omringt zijn met planten uit de Amazone.

1. Minas Gerais

Foto: Carlos Dias

De nummer 1 ligt ook weer in Brazilië, de bofkonten. Aan de oevers van Lake Furnas in Minas Gerais heeft het architectenbureau Mutabile Arquitetura een indoor pool ontworpen dat het hele jaar door gebruikt kan worden. Het zwembad kan namelijk van binnen naar buiten verplaatst worden door de schuifdeuren, zodat het lijkt alsof je rechtstreeks het meer in zwemt. Hoe vet!

Source :

Design-milkESSENTIALS