10 trends waar we ons over 10 jaar kapot om lachen

Zo’n tien jaar geleden liep jij er nogal vreemd bij. Gelukkig was je niet de enige, want iedereen van je leeftijd zag er op z’n zachtst gezegd nogal frappant uit. Niet alleen omdat je toen tien jaar jonger was, maar ook omdat het nou eenmaal een andere tijd was. Natuurlijk, een spijkerbroek kan altijd wel, maar dat hij zo strak om de kuiten moet, daar lachen we over een aantal jaren hartelijk om! En waarom dragen mannen op festivals kapot geknipte shirts waar je tepels aan weerszijde triomfantelijk te zien zijn? Omdat het nú hip is, maar wat een lachvoer is dit voor de toekomst!

10 Trends waar we ons over 10 jaar voor schamen

1. De skinnyjeans

Een broek met wijde pijpen wordt momenteel niet zo gewaardeerd. Het is strak, strakker, strakst. De skinnyjeans is bij de meanstream man wel weer op z’n retour, maar een slim-fit broek is wel zo trendy. Maar waarom liepen en lopen sommige mannen in een broek zo strak als een legging? Over tien jaar stellen we ons deze vraag sowieso, met tranen in de ogen van het lachen!

Skinny Jeans - Seinfeld

2. De upper-cut

Het lijkt wel een drol op je hoofd. Door de zijkanten kort te scheren en de bovenkant lang te houden, hebben mannen langere hoofden dan ooit. Helaas Ernie, Bert is momenteel het hipst!

Upper Cut - Shutterstock

3. De woorden: moeilijk, ziek en oprecht, als misplaatste bijvoeglijke voornaamwoorden gebruiken

‘Ze was echt moeilijk lekker’, ‘Ze zag er echt ziek goed uit’ en ‘Ik heb oprecht zin in een broodje kaas’. Moeilijk: In dit geval zou je zelfs kunnen zeggen dat ze moeilijk makkelijk te versieren was. Kan niet.
Ziek en goed: geen fijne combinatie, ziek is in de meeste gevallen alles behalve goed.
Oprecht: Hoe vaker iemand oprecht zegt, hoe vaker hij uit z’n nek lult.

4. De festival-tanktop

Shirtjes kapot knippen totdat er alleen nog maar een dun lapje stof over is. En dan het liefst lang en daaronder een set skinnyjeans! Petje op je kop, in je eentje bij de WC gaan staan dansen (lees: hupsen en met je vuisten aparte bewegingen maken) en je bent de doorsnee festivalbezoeker anno 2015. Niks mis mee, maar kom op… Over een decennium is dit toch om je te bescheuren?

5. De sportschoen onder een pak

Doe je het goed, dan heb je stijl. Kies de juiste sneakers. In de toekomst ben je een gozer die zo zelden een pak draagt dat hij niet de moeite nam om er een set fatsoenlijke schoenen bij te zoeken.

6. Het hipster-knotje

Helemaal niks mis met knotjes, maar over tien jaar denken we daar vast anders over. Vooral die ‘eilandjes’ op je hoofd met een knotje, waardoor je een soort mislukte samurai lijkt. Hartstikke leuk!

7. De vrolijk gekleurde sokken

Super hip! Het is belangrijk dat je je sokken goed aanpast op de rest van je kleding, dat weet je, maar momenteel kan je het niet gek genoeg doen met (vr)olijke kleurrijke sokken. Merken als Happy Socks en Button Right lopen momenteel binnen, maar hoe zit dat over 10 jaar?

Button Right Socks

8. De oude mannen-baard en het hipster-snorretje

De baard: Vorig jaar hotter dan ooit en inmiddels weer flink op z’n return. Barbiers, tattooisten en de ras-hipsters houden het nog even aan, maar veel mannen gaan weer voor een gladde kaaklijn. En nog zo’n een hipster-dingetje: die krulsnor. Stiekem lachen we daar nu ook al om!

hipster-moustache

9. De selfie-madness

“Selfies maken is voor vrouwen.” Blijkbaar niet dus. Scroll één keer door je Instagramfeed of kijk door je eigen filmrol en je ziet dat wij mannen er ook schuldig aan zijn. Schaamteloos staan heren foto’s van zichzelf te maken en posten dit ook nog eens op internet of sturen het naar talloze whatsapp-groepen, come on?

fabous selfie - trend - gifbay.com

10. De oversized-koptelefoon

Kwaliteit gaat boven looks. Zo begon het, want een grote koptelefoon kan toch een veel beter geluid leveren dan de standaard oortjes die bij je telefoon zaten? Inmiddels hoor je er niet meer bij als je geen grote koptelefoon op je hoofd óf om je nek hebt hangen. “Waarbij?”, vraag je je dan af. Geen idee, trek het je niet aan.

Headphones - bandt.com

11. Gezondheidsmanie

Zoals vele trends begon het met de vrouwen en daar plukken wij mannen momenteel de vruchten van. Hordes vrouwen trekken massaal naar de gym om zichzelf strak te trainen, nét voordat ze een foto plaatsen van hun supergezonde eten. Fitgirl Friday! Maar de tegenstanders laten zich horen, overal schieten tosti-cafés uit de grond…

Quinoa Salade - Shutterstock

Bronnen: Pixgood | Bandt | GifbayESSENTIALSMEER ESSENTIALS